KONTAKT


KS Pohorski odred
Tomšičeva ulica 24
2310 Slov. Bistrica


Tel: 041 462 544


 

 

 

KJER JE VOLJA, JE TUDI POT

Ni prijatelj ta, ki te v lepih dneh pozna,
ampak v hudih dneh trpljenja,
spoznaš prijatelja življenja …

(neznani avtor)

 

Krajevna organizacija RK Pohorski odred je 5.10.2012 v sodelovanju s Svetom KS Pohorski odred pripravila družabno srečanje starejših občanov v restavraciji Sodexo Slovenska Bistrica. Žal pa se srečanja nista mogla zaradi objektivnih razlogov udeležiti tudi najstarejša naša krajana gospa Marija Matjašec in gospod Ladislav Kovačič, katera pa bodo prostovoljke KO RK Slov. Bistrica osebno obiskale v prihodnosti.

Srečanje so popestrili s kulturnim programom učenci OŠ Pohorski odred Slovenska Bistrica s svojimi mentorji, za kar sem jim iskreno zahvaljujemo.

Prav tako pa smo predstavniki Sveta KS na podlagi sklepa Sveta KS na samem srečanju prostovoljkam KO RK izročili pet darilnih bonov po 50 EUR, z namenom, da ga izročijo petim socialno najbolj ogroženim družinam ali posameznikom na območju KS Pohorski odred. Gre za prostovoljke, ki vsakodnevno opravljajo to humanitarno in človekoljubno poslanstvo in s tem tudi najbolje poznajo razmere družin ali posameznikov na območju same KS.

Prostovoljke KO RK so se na prejeto donacijo hitro odzvale, ter izbrale tudi družine, ki so ta trenutek po znanih podatkih resnično potrebne tudi te skromne pomoči.

Tako smo dne 19.10.2012 v popoldanskem času prostovoljki KO RK Pohorski odred gospa Danica Gajšek in gospa Petra Hojnik skupaj s predstavnikom Sveta KS obiskali izbrane družine, jim izročili namenjen vrednostni bon , hkrati pa se prepričali, da so sredstva bila izročena v prave roke.

Veseli nas, da smo s skromnim prispevkom vsaj za trenutek pričarali iskrico v očeh in nasmeh na vaše zaskrbljene obraze.

Predsednik sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr.del.

 

 

nazaj