KONTAKT


KS Pohorski odred
Tomšičeva ulica 24
2310 Slov. Bistrica


Tel: 041 462 544


 

 

 

ARHIV NOVIC

 


KS Pohorski odred vas v sodelovanju z Zavodom za kulturo Slovenska Bistrica, Medobčinsko turistično zvezo Slovenska Bistrica in Občino Slovenska Bistrica VABI na že 70. tradicionalno prireditev “CVETNI SEJEM” oziroma “CVETNI PETEK”, ki bo izvedena v petek, 18. marca 2016, med 7. in 19. uro na že ustaljenih lokacijah ob Partizanski ulici, na dvorišču bivšega Crouzeja in na zunanjem dvorišču Bistriškega gradu.


PROGRAM:
7.00‒19.00:  Grajska tržnica na zunanjem dvorišču Bistriškega gradu (izmenjava semen, nasveti s področja hortikulture in krajinske arhitekture  ‒ Klementine Tement, koristni nasveti gospe Miše Pušenjak, bogata kulinarična ponudba)
7.00‒9.00:  Vključevanje v oddajo RTV Slovenija Dobro jutro (prenos v živo)
9.00‒16.00: Vodeni ogledi starodobnikov
9.30: Nastop mažoretk Twirling kluba Sašo iz Slovenske Bistrice
9.30‒11.00: Vključevanje v prenos Radia Maribor (prenos živo)
10.30‒15.30: Nastop gasilske godbe KUD Spodnja Polskava na različnih lokacijah sejma
11.00 in 13.00: Brezplačna vodena ogleda Bistriškega gradu


SPREMLJAJOČI DOGODKI NA ZUNANJEM GRAJSKEM DVORIŠČU:
– Nastop grajskega lajnarja
– Nastop harmonikarja Nina Jamnika
– Nastop folklorne skupine KUD Lojze Avžner Zgornja Ložnica


MEDIJSKO  BODO DOGODEK POKRIVALI:
– Tednik Panorama
– RTV center Maribor – oddaja Dobro jutro in Radio Maribor
– Radio Štajerski val
– Studio Bistrica

 

TEGA DNE BO MED 7. IN 19. URO POPOLNA ZAPORA GRAJSKE ULICE MED PARTIZANSKO ULICO IN KRIŽIŠČEM KOPALIŠKE OZ. ZIDANŠKOVE ULICE!

 


Vabilo in program

 

 

OBVESTILO PRODAJALCEM NA SEJMU „CVETNI PETEK“ V SLOVENSKI BISTRICI

 

OBVEŠČAMO VAS, DA ORGANIZIRAMO VSAKOLETNI TRADICIONALNI SEJEM „CVETNI PETEK“, KI BO DNE 18. 3. 2016 V SLOVENSKI BISTRICI.

PRODAJNI PROSTORI ZA PRODAJALCE SUHE ROBE SO PREDVIDENI NA STARI LOKACIJI PRED STARO TELOVADNICO.
VSI OSTALI PRODAJALCI PA BOSTE NAMEŠČENI NA LANSKI LOKACIJI, KI SE NAHAJA NA DRUGI STRANI CESTE V „BIVŠIH PROSTORIH MERCATORJA“, POD NADSTREŠNICO IN ZUNAJ.

ZARADI RAZPOREDITVE PRODAJNIH PROSTOROV, KATERE BOMO PREDHODNO PRIPRAVILI IN OZNAČILI VAS POZIVAMO, DA NA ZGORNJI NASLOV KRAJEVNE SKUPNOSTI POSREDUJETE VLOGO.


Ogled celotnega dopisa in VLOGA za izdajo soglasja

 

 

Spoštovane krajanke in krajani KS Pohorski odred

 

V svetu KS Pohorski odred smo se kot prvi v R Sloveniji inovativno odločili, da za Vas pripravimo predstavitveni film v sliki in besedi, s katerim vam želimo približati okolje, v katerem prebivate in nekateri tudi tako ali drugače delujete.

S predstavitvijo smo vam želeli približati javne zavode in druge subjekte, ki imajo sedež ali delujejo na našem območju. Zavedamo se, da morda pričakovanj posameznikov nismo zadovoljili, vendar smo na splošno želeli predstaviti našo in vašo KS Pohorski odred Slovenska Bistrica v sliki in besedi in vam jo tudi na ta način slikovito predstaviti.

Ob tej priliki se želimo še posebej pri ustvarjanju predstavitvenega filma zahvaliti Alešu Kolarju za snemanje, oblikovanje slike in zvoka in montažo, ter novinarju Tomažu Ajdu za njegov prispevek pri ureditvi samega besedila in besedno predstavitev v samem filmu.

Svet krajevne skupnosti
Pohorski odred
Slovenska Bistrica

 

 

 

KAKO MALO JE POTREBNO, DA VIDIŠ ISKRICE V OČEH NAŠIH OTROK

 

Na podlagi sklepa Sveta KS Pohorski odred, je KS nakazala donacijo v višini 500,00 EUR Krajevni organizaciji RK Pohorski odred za obdarovanje otrok iz naše KS, da jim na skromen način polepšamo te praznične dni.

KO RK Pohorski odred je na podlagi podatkov Centra za socialno delo, kateri so posredovali ustrezne podatke, dne 19.12.2015 ob 10.00 uri organizirala srečanje otrok in njihovih staršev na sedežu Območne organizacije RK Slovenska Bistrica.

Prisotne je najprej pozdravila predsednica KO RK Pohorski odred ga. Dragica Pliberšek, zatem pa jih je v imenu OO RK Slovenska Bistrica pozdravila tudi sekretarka ga. Marija Bračič. V imenu KS Pohorski odred je prisotne pozdravil predsednik KS Ludvik Repolusk. Staršem 17 izbranih otrok smo vročili vrednostne bone v višini 30 EUR.

Vsi skupaj pa smo po izročitvi vrednostnih bonov bili še enkrat več vidno ganjeni, ko vidiš in spoznaš, kako malo je potrebno, da vidiš iskrice veselja v očeh zbranih otrok.

Po končanem srečanju je sekretarka Območne organizacije RK Slovenska Bistrica ga. Marija Bračič ob posredovanju simbolične fotografije tudi posredovala v imenu prejemnikov še zahvalo, za katero menimo, da je v tem času še kako na mestu, zato jo posredujemo v celoti:


Ludvik, pozdravljen.

Pošiljam sliko in se še enkrat zahvaljujem za solidarnostno dejanje, ki je prejemnikom pomoči prižgalo lučko v očeh in polepšalo praznični čas. Hvala, ker v vodstvu KS Pohorski odred zaznate tegobe in stiske današnjega časa in ste družbeno odgovorni do svojih krajank in krajanov.
Še enkrat hvala v imenu vseh prejemnikov.

Lep dan še naprej, Marija


Za Svet KS Pohorski odred
Ludvik Repolusk, predsednik

 

 

 

O P O Z O R I L O

 

Spoštovane krajanke in krajani !

V tem času prihaja do porasta različnih kaznivih dejanj, tatvine, vlomi v stanovanja in stanovanjske hiše in druge oblike nezakonitih dejanj oz. nasilja.

Zato vas želimo opozoriti, da bodite predvsem pozorni:

- Preverite okna in vrata stanovanj oz. hiš, ali so zaklenjena oz. zaprta, preden jih zapustite;
- Pri odhodu polagajte pozornost na neznane osebe ali vozila v neposredni bližini;
- Preverite, ali ste zaklenili vozila, kolesa , kolesa z motorjem;
- Ne puščajte osebnih stvari na vidnih mestih v avtomobilih;
- Vrednostne stvari, zlatnino in denar ne puščajte na vidnih mestih v stanovanjih, poskrbite za ustrezno hrambo;
- V času večdnevne odsotnosti se povežite s sorodniki ali sosedi, da dvigujejo vašo pošto, preverijo vaše stanovanje ali hišo, priporočljivo je tudi puščati prižgana svetila v samih stanovanjih;
- Otroke seznanite, naj se ne pogovarjajo z neznanci, naj ne vstopajo v vozila neznancev s pretvezo, da jih bodo odpeljali domov;
- Imejte v času praznovanj svoje otroke pod nadzorom, predvsem pri uporabi pirotehničnih sredstev;

 

 

SKUPAJ PREPREČIMO, DA BI SE STORILCI PRI ODHODU IZ KRAJA DEJANJA VESELILI …

 

Predsednik Sveta
KS POHORSKI ODRED
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

SREČANJE STAREJŠIH KS POHORSKI ODRED 2015

 

Dne 15.10.2015 je krajevna organizacija RK skupaj s Svetom KS Pohorski odred organizirala tradicionalno letno srečanje starejših prebivajočih na območju KS Pohorski odred v Restavraciji Sodexo v Slovenski Bistrici. Vabilu se je letos odzvalo okoli osemdeset starejših krajank in krajanov, starejših več kot 72 let.
Vse prisotne je v imenu KO RK Pohorski odred pozdravila Dragica Pliberšek, zatem pa je vse prisotne v imenu učenk in učencev, ter zaposlenih v OŠ Pohorskega odreda pozdravila tudi ravnateljica OŠ Pohorskega odreda prof. Tatjana Pufič. Za kulturni program so poskrbeli učenci in učenke 5.b razreda OŠ Pohorskega odreda, ki so s svojim programom navdušili vse prisotne, kar se je kazalo predvsem na zadovoljnih obrazih krajank in krajanov.
V imenu Sveta KS Pohorski odred je prisotne pozdravil predsednik Ludvik Repolusk, pozdravila pa jih je tudi sekretarka OO RK Slovenska Bistrica Marija Bračič. Če povzamemo oba pozdravna govora, je skupna ugotovitev, da brez neumornih prostovoljk in prostovoljcev, ki delujejo v KO RK Pohorski odred, kot tudi širše, danes družba enostavno ne bi zmogla zagotavljati določene kvalitete bivanja in skrbi predvsem za starejše krajanke in krajane.

Ludvik Repolusk se je ob koncu kulturnega programa v imenu Sveta KS in prisotnih krajank in krajanov zahvalil ravnateljici OŠ Pohorskega odreda, mentoricam in nastopajočim za dolgoletno sodelovanje pri sami organizaciji in sodelovanju vsakoletnega srečanja, prav tako pa se je zahvalil vsem prostovoljkam KO RK, sekretarki Mariji Bračič, ki nesebično s svojo energijo, znanjen in pomočjo, pomagajo tako pri organizaciji vsakoletnega srečanja, kot tudi vsem pomoči potrebnim skozi vse leto.

Ob tej priliki so bila za dolgoletno prostovoljno delo izročena srebrna in bronasta priznanja posameznim prostovoljkam, čestitkam pa se v imenu krajank in krajanov pridružujemo tudi člani Sveta KS Pohorski odred.

Vsem sodelujočim še enkrat iskrena hvala.

 

Predsednik Sveta
KS POHORSKI ODRED
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

Foto: Edvard Grobler

 

 

NOVO ŠOLSKO LETO 2015/2016 NAJ BO USPEŠNO PREDVSEM PA VARNO

 

Ob pričetku šolskega leta 2015/2016 želimo učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom, naj bo šolsko leto uspešno, s pridobljenimi novimi znanji, brez nepotrebnih stresov, polno ustvarjalno, predvsem pa varno, tako v šolskih okoliših, na poti domov in v domačem okolju.

Vsem našim najmlajšim in vsem tistim, ki bodo prvič vstopili v vzgojno izobraževalne institucije, pa želimo poleg pridobljenih znanj, medsebojnega druženja, v novem okolju predvsem dobrega počutja.


 

Svet krajevne skupnosti
Pohorski odred
Slovenska Bistrica

 

 

PREJELI SMO ZAHVALO DRUŠTVA SOŽITJE

 

Ogled zahvale

 

 

 

SREČANJE KRAJEVNIH SKUPNOSTI V TENISU

 

Športna zveza Občine Slovenska Bistrica je  v sodelovanju s TK Slov. Bistrica  dne 5. 6. 2015 organizirala že 16. turnir v tenisu med KS Občine Slovenska Bistrica. Letošnjega srečanja so se udeležile samo štiri KS in sicer ekipe KS Impol, KS Tinje, KS Dr. Jagodič in KS Pohorski odred.

Turnir je potekal v prijetnem, pa vendarle tekmovalnem vzdušju. Tako je letos ponovno zmagala ekipa KS Pohorski odred, ki je prejela tudi v varovanje prehodni pokal do naslednjega leta, drugo mesto je osvojila ekipa KS Impol, tretje mesto je osvojila ekipa KS Dr. Jagodič in četrto mesto je osvojila ekipa KS Tinje.

Za samo izvedbo turnirja se zahvaljujemo Športni zvezi Slov. Bistrica, TK Slovenska Bistrica, za udeležbo pa vsem udeležencem turnirja.

Čestitke  za osvojeno prvo mesto ekipi KS Pohorski odred in neumornemu selektorju ekipe Miranu Krsniku – Kingiju.

Ob zapisanem pa tako udeleženci turnirja, kot tudi organizatorji želimo poudariti, da si vsi skupaj želimo, da bi se v letu 2016 samega turnirja udeležilo več ekip, saj je nenazadnje v Občini Slovenska Bistrica petnajst krajevnih skupnosti. Ob samem tekmovalnem delu, pa gre v prvi vrsti za druženje in povezovanje.

S teniškim pozdravom in na snidenje v letu 2016.

 

Predsednik Sveta
KS POHORSKI ODRED
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

 

POZIV STARŠEM, SKRBNIKOM  IN OTROKOM !

 

Spoštovani, pred nami so ponovno poletne počitnice. Mnogi med vami ne boste mogli biti ves čas s svojimi otroci. Pa vendar vas želimo najprej opozoriti, da ste ravno starši oz. skrbniki tisti, ki so dolžni poskrbeti za varnost svojih otrok, da jih seznanite z morebitnimi nevarnostmi v času vaše odsotnosti.

To pomeni, da jih opozorite, da ne odpirajo vrat stanovanj ali stanovanjske hiše neznanim osebam, da pri   zapuščanju stanovanja za sabo zaklenejo vrata, da ne komunicirajo z neznanimi osebami, ne nasedajo morebitnim povabilom neznancev  v avtomobile, prav tako pa naj ne pozabijo, da so za igro namenjena igrišča in ne cesta.

Še posebej opozarjamo tako starše, kot tudi otroke, naj po družbenih omrežjih ne sporočajo prijateljem, znancem, odsotnosti iz naslova stalnega prebivališča, saj s tem sporočajo neznancem, da so njihova stanovanja ali stanovanjske hiše prazna. Povežite se s sosedi, ki naj občasno preverijo vaše prebivališče, ter se dogovorite, da naj prevzemajo vašo pošto v času odsotnosti.

Želimo vsem vam, da so počitnice nepozabne, brez nepredvidljivih dogodkov, predvsem pa da jih preživite varno in še enkrat varno.

 

Predsednik Sveta
KS POHORSKI ODRED
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

Nekaj utrinkov iz kramarskega sejma »CVETNI PETEK« 2015

 

 

 

Predstavitev storitev za občane s področja energetskega svetovanja ENSVET

 

Energetsko svetovalna pisarna Slovenska Bistrica bo v mesecu maju in juniju organizirala dogodka, na katerih bo predstavila storitve za občane s področja energetskega svetovanja ENSVET.

Podrobnejše informacije o dogodkih so na voljo v priloženih vabilih.

Vabilo za mesec maj

Vabilo za mesec junij

 

 

ZAHVALA ETNOLOŠKE SKUPINE LOŽNIŠKE UFARCE

 

KS Pohorski odred je prejela zahvalo etnološke skupine Ložniške ufarce.

Ogled zahvale

 

 

Cvetni sejem »CVETNI PETEK 2015« bil je živ

 

Svet  KS Pohorski odred je dne 27.3.2015 med 07.00 uro in 19.00 uri v sodelovanju z Občino Sl. Bistrica, Javnim zavodom za kulturo Slov. Bistrica, Medobčinsko turistično zvezo Slov. Bistrica, AMK CLASSIC,  Tednikom Panorama, KUD-om Spodnja Polskava  -  Gasilsko godbo,  gospodarsko družbo  E KOREN d. o. o. in  PGD Slovenska Bistrica  organiziral že tradicionalno prireditev »CVETNI PETEK 2015«.

Po oceni organizatorjev je prireditev kljub slabšemu vremenu  v celoti uspela, saj se je prireditve udeležilo več kot  sto  različnih prodajalcev na vseh treh lokacijah, samo prireditev pa je po naši oceni preko dneva obiskalo okoli 3000 obiskovalcev.

Za uspešno izpeljano prireditev se želimo  javno zahvaliti sodelujočim pri sami izvedbi, to je občini Slovenska Bistrica in njenim strokovnim službam, Javnemu zavodu za kulturo Slovenska Bistrica, Medobčinski turistični zvezi in predsedniku Leopoldu Turku in  društvom, ki so sodelovali na sami prireditvi, članom AMK CLASSIC Slov. Bistrica, gospodarski družbi EKOREN d. o. o. , Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu občin Sl. Bistrica, Poljčane in Makole, policistom Policijske Postaje Sl. Bistrica in Tedniku Panorama in  glavnemu in odgovornemu uredniku Bojanu Siniču  za medijsko obveščanje in uspešno vodenje in neposredno javljanje v živo za Radio Maribor.

Še posebej pa se zahvaljujemo vodstvu in članom PGD Slovenska Bistrica, ki so  s svojo strokovnostjo in profesionalnim pristopom zagotovili uspešno preventivo  s področja požarne varnosti in varovanja same prireditve in gospodarski družbi  E Koren d.o.o . za uspešno pripravo samega sejemskega prostora z okolico. 

Vsem sodelujočim še enkrat hvala in na snidenje v letu 2016, ko bo po preverljivih pisnih virih prireditev  oz. sejem »CVETNI PETEK« že 70 zapovrstjo.

 

     Predsednik Sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

Predstavitev kramarskega sejma »CVETNI PETEK« v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija dne 25.3.2015;

 

 

 

DOPIS KOMUNALE SLOV. BISTRICA IN ODGOVOR KS POHORSKI ODRED

 

Prejeli smo dopis podjetja Komunala Slov. Bistrica, v katerem nas opozarjajo na vejevje, ki na določenih dovoznih poteh na območju KS otežuje dostop do nekaterih prevzemnih mest odpadkov in njihov odvoz.

V nadaljevanju objavljamo vsebino dopisa Komunale Slov. Bistrica in odgovor KS Pohorski odred z dne 14.1.2015.

Dopis Komunale Sl. Bistrica

Odgovor KS Pohorski odred

 

 

KRAMARSKI SEJEM – PRIREDITEV »CVETNI PETEK«, OBVESTILO

 

Dne 27.3.2015 med 07.00 uro in 19.00 uro KS Pohorski odred Slovenska Bistrica v sodelovanju z Občino Slovenska Bistrica, Zavodom za kulturo Slovenska Bistrica, Medobčinsko turistično zvezo Slovenska Bistrica in AMK CLASSIC Slovenska Bistrica organizira tradicionalno prireditev – kramarski sejem »CVETNI PETEK«, ki se bo izvedla že na tradicionalnih lokacijah ob Partizanski ulici v Slovenski Bistrici.

Na sami prireditvi sta dve ločeni lokaciji, to je na parkirišču ob stari telovadnici in Javnem zavodu za šport, kjer se bodo predstavili s svojimi izdelki – suho robo,  prodajalci iz  Ribnice in okolice. Druga lokacija pa se nahaja na nasprotni strani v smeri bistriškega gradu. Na tej lokaciji bo med prodajalci moč najti prodajalce tekstila, lončenih izdelkov, zaščitnih oblek, svežega in suhega sadja, zeliščnih izdelkov, usnjene galanterije, bižuterije, domačih mesnih izdelkov, posušeno sadje v marinadah, zaves, ročnih izdelkov iz Peruja, sadik sadnega drevja, vinske trte in jagodičevja in drugo.

SPREMLJAJOČI PROGRAM:

Zavod za kulturo Slovenska Bistrica – zunanje grajsko dvorišče, celodnevna etnološka prireditev  na temo »CVETNI PETEK« in možen brezplačno vodeni ogled stalnih razstav v Gradu Slovenska Bistrica;

AMK CLASSIC Slovenska Bistrica – od 08.00 ure do 18.00 ure brezplačen ogled starodobnikov;

TEDNIK PANORAMA v sodelovanju z Radiom Maribor organizira na samem prireditvenem prostoru »Radijsko tribuno« med 09.30 uro in 10.00 uro – gosta župan dr. Ivan Žagar in vodja oddelka za gospodarstvo mag. Moniko Kirbiš Rojs  na temo » Kako privabiti več obiskovalcev v samo Občino Slovenska Bistrica«, med  10.00 uro in 11.00 uro pa še oddajo  »Malo na okrog«  neposredno javljanje iz same prireditve, predstavljen bo utrip same prireditve, predstavitev napovedane tradicionalne prireditve »Bistriški tek«, predstavitev in načrti sodelavcev Medobčinske turistične zveze Slovenska Bistrica;

Radio Tednik Ptuj – na samem sejemskem prostoru  bodo sodelavci  predstavili delo in vizijo za prihodnost;

Gasilska godba KUD-a Spodnja Polskava – izvajanje svojega  glasbenega programa na samem prireditvenem prostoru in sicer okoli 11.00 ure in okoli 15.30 ure;

Predsednik Sveta KS
Pohorski odred

Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

CVETNI PETEK 2015

 

» CVETNI PETEK «

Slovenska Bistrica, 27. 3. 2015

Krajevna skupnost Pohorski odred Slovenska Bistrica v sodelovanju z Občino Slovenska Bistrica dne 27.3.2015 med 07.00 in 19.00 uro prireja že tradicionalno prireditev – sejem »CVETNI PETEK«, kateri se bo izvedel v Slovenski Bistrici pri »stari telovadnici« in na območju bivšega Mercatorja in Cruzeja, Partizanska ulica v Slovenski Bistrici.

VABLJENI !

Svet KS Pohorski odred


Poziv prodajalcem in Vloga za izdajo dovoljenja

 

 

PREVENTIVNO OPOZORILO

 

Spoštovane krajanke in krajani KS Pohorski odred, občanke in občani Občine Slovenska Bistrica.

V tem času, glede na izkušnje prejšnjih let, lahko prihaja do povečanja vlomov tako v stanovanjske hiše, kot tudi v stanovanja v večstanovanjskih zgradbah. Zato vas Svet KS Pohorski odred želi opozoriti, da poskrbite – zavarujete svoje premoženje.

Ogled celotnega opozorila

 

 

POJASNILO KRAJANKAM IN KRAJANOM KS POHORSKI ODRED

 

Že nekaj časa želijo krajani in krajanke pojasnilo, zakaj v nekaterih mestnih ulicah v nočnem času ves čas gori javna razsvetljava, v drugih ulicah pa se med 24. uro in 05.00 uro izklapljajo.

Ogled celotnega pojasnila

 

 

PREJELI SMO ZAHVALO

 

RKS – Območno združenje Slovenska Bistrica, nas je pisno obvestilo o realizaciji naše akcije “ Za lepši jutri naših otrok” ki ga je Svet KS Pohorski odred skupaj z Mladenom Logarjem organiziral dne 23. 3. 2014 v Športni dvorani Slovenska Bistrica.

Ogled celotne zahvale

 

 

SREČANJE STAREJŠIH KS POHORSKI ODRED 2014

 

Dne 3.10.2014 je krajevna organizacija RK skupaj s Svetom KS Pohorski odred organizirala srečanje starejših v KS Pohorski odred v Restavraciji Sodexo v Slovenski Bistrici. Vabilu se je odzvalo okoli sto starejših, prebivajočih na območju same KS.
Po pozdravu predsednice KO RK Pohorski odred Vide Berdnik, je vse prisotne pozdravila tudi ravnateljica OŠ Pohorskega odreda prof. Tatjana Pufič, zatem pa je nastopil podmladek RK iz OŠ Pohorskega odreda, ter s svojim nastopom navdušil vse prisotne. Skupna ugotovitev vseh je bila, da na našem območju trditev o dobrem medgeneracijskem sodelovanju še kako velja.
Krajanke in krajane je zatem pozdravil v imenu Sveta KS Pohorski odred predsednik Ludvik Repolusk, pozdravila pa jih je tudi sekretarka OO RK Slovenska Bistrica Marija Bračič.
Ludvik Repolusk se je ob koncu kulturnega programa v imenu Sveta KS in prisotnih krajank in krajanov zahvalil ravnateljici OŠ Pohorskega odreda, mentoricam in nastopajočim za dolgoletno sodelovanje pri sami organizaciji in sodelovanju vsakoletnega srečanja, prav tako pa se je zahvalil vsem prostovoljkam RK, sekretarki Mariji Bračič, ki nesebično s svojo energijo, znanjen in pomočjo, pomagajo tako pri organizaciji vsakoletnega srečanja, kot tudi vsem pomoči potrebnim skozi vse leto. Vsem še enkrat iskrena hvala.
Samo srečanje pa sta na veselje vseh prisotnih obogatila s svojo prisotnostjo na sami prireditvi najstarejša udeleženca gospa Dara Ojcinger in gospod Slavko Kovačič.

Predsednik Sveta KS
Pohorski odred
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

ZAHVALA KRAJEVNE ORGANIZACIJE RDEČEGA KRIŽA

 

Prejeli smo zahvalo Krajevne organizacije RK Pohorski odred Slovenska Bistrica.

Ogled zahvale

 

 

DOKONčANA UREDITEV JAVNE RAZSVETLJAVE V GREGORČIČEVI ULICI

 

Ogled prispevka

 

 

 

URGENTNO ZAPROSILO ZA SANIRANJE VOZIŠČA V TOMŠIČEVI ULICI

 

Ogled zaprosila

 

 

 

NAMEŠČENE KLOPI V TOMŠIČEVI ULICI

 

Ogled prispevka

 

 

 

PREDLOG INVESTICIJ ZA IZGRADNJO JAVNE RAZSVETLJAVE NA OBMOČJU KS POHORSKI ODRED

 

Ogled prispevka

 

 

 

POZIV ŽUPANU OBČINE SLOVENSKA BISTRICA

 

Ogled prispevka

 

 

 

PETICIJA KRAJANOV ZA UREDITEV JAVNE RAZSVETLJAVE

 

Peticija krajanov

Zaprosilo KS v zvezi peticije krajanov

Pobuda in predlog KS na odlok o JR

 

 

 

ODGOVOR OBČINE SLOVENSKA BISTRICA NA PETICIJO KRAJANOV V ZVEZI Z UREDITVIJO JAVNE RAZSVETLJAVE

 

Odgovor občine

 

 

 

DOPIS KS POHORSKI ODRED NA ODGOVOR OBČINE SLOVENSKA BISTRICA V ZVEZI Z UREDITVIJO JAVNE RAZSVETLJAVE

 

Dopis KS na odgovor občine

 

 

 

OB PRIČETKU NOVEGA ŠOLSKEGA LETA

 

PRVIKRAT

Enkrat je vse prvikrat kakor v prvem razredu: prvi otok, prva obala, prva skala, prva korala, prva riba, prvo drevo, prvi vrt in iz ozadja prva ladja polna čudnega sadja samoglasnikov in soglasnikov črk in črt. Enkrat je vse prvikrat. Prva risba, prva naloga in pod njo sonce kot prva žoga. Samo enkrat je prvikrat: prva omama, prva rana, na belem listu prvi znak, prvo čudo in prvo hudo. Vse drugo je drugo.

Tone Pavček

 

Ob pričetku šolskega leta 2014-15 Vam Svet KS Pohorski odred želi srečno in uspešno ob vstopu v vrtec, v prvi razred osnovne šole, srednje šole, fakultete, z željo, da se predvsem vsem vam izpolnijo še tako skrite želje, tako ob nabiranju znanja, ob igri, kot tudi v samem življenju. Starši, vzgojiteljice, učiteljice in učitelji, profesorji in nenazadnje tudi mi vsi, pa smo tisti, ki vam bomo pomagali in vas usmerjali na vaši začrtani poti.
Torej srečno, varno in uspešno.

Svet KS Pohorski odred

 

 

Dopis na Oddelek za okolje in prostor Občine Slovenska Bistrica - Zaznane nepravilnosti na cestni infrastrukturi v KS Pohorski odred

 

Ogled dopisa

 

 

 

POROČILO O DELU KS POHORSKI ODRED ZA LETO 2013

 

Poročilo 1. del Poročilo 2. del

 

 

 

PROGRAM DELA SVETA KS POHORSKI ODRED ZA LETO 2014

 

Ogled programa

 

 

 

Območnemu združenju Rdečega križa Slovenska Bistrica so bila predana zbrana denarna sredstva iz akcije »Za lepši jutri naših otrok«

 

Dne, 30.5.2014 smo predstavniki Sveta KS Pohorski odred, Mladen Logar-George in podžupan Občine Slov. Bistrica Stanislav Mlakar, na sedežu OZ RKS Slov. Bistrica predali sekretarki Mariji Bračič zbrana denarna sredstva iz naslova »Za lepši jutri naših otrok« v višini 2.537,52 Eur.

Kot je znano, je Svet KS Pohorski odred v sodelovanju z Mladenom Logarjem-Georgom in Občino Slovenska Bistrica, dne 23.3.2014 organiziral v Športni dvorani Slovenska Bistrica dobrodelni koncert «Za lepši jutri naših otrok«. Namen koncerta je bil zbrati prostovoljne prispevke, s katerimi bi se popeljalo na letovanje otroke bistriške občine, ki jim v dani situaciji zaradi socialno-ekonomskih družinskih razmer to enostavni ni dano.

V ta namen je Svet KS Pohorski odred v proračunu za leto 2014 rezerviral sredstva v višini 1500,00 Eur, Občina Slovenska Bistrica pa je za organizacijo prireditve namenila 1000,00 Eur.

Na TRR smo pod sklicem »Za lepši jutri naših otrok« od gospodarskih subjektov in javnih zavodov ter posameznih KS zbrali skupno 1550,00 Eur, na dan koncerta pa smo s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev zbrali skupno 510,78 Eur.

Skupni stroški same izvedbe prireditve so znašali 2023,26 Eur, preostanek rezerviranih sredstev v višini 476,74 Eur pa je Svet KS Pohorski odred s sklepom Sveta pridodal k zbranim sredstvom »Za lepši jutri naših otrok«, tako da skupni zbrani znesek znaša 2.537,52 Eur.

Posebej se zahvaljujemo tudi soorganizatorju Mladenu Logarju-Georgu, da so se tudi z njegovo pomočjo, vsi nastopajoči honorarju odpovedali, prav tako pa tudi moderatorki Jani Jeglič, ki je izvrstno povezovala samo prireditev.

Ob tem naj povzamem tudi besede Mladena Logarja-Georga, ki je ob koncu prireditve vsem obiskovalcem in nastopajočim dejal nekako takole, citiram:« Vesel sem, da vas je, kolko vas je, za tistih dvesto sedežev, ki pa so prazni, tistim pa je lahko žal iz dveh razlogov, da so zamudili lep koncert, da bodo pač lahko jutri spili svoj pir in kafe in bo zaradi tega eno dete ostalo doma in ne bo vidlo Punata.«

Dovolite mi, da se v imenu organizatorjev, predvsem pa v imenu otrok, ki se bodo lahko tudi z našo pomočjo v letošnjem letu udeležili letovanja, iskreno zahvalim vsem donatorjem, vsem gospodarskim subjektom, ki so nam omogočili izvedbo prireditve, članom Kud-a Šmartno na Pohorju za nesebično pomoč pri izvedbi prireditve in članom PGD Slov. Bistrica, za samo varovanje prireditve.

Vsem in vsakomur osebno še enkrat iskrena hvala.

Predsednik Sveta KS
Pohorski odred
Ludvik Repolusk, višji upr. del.


Simbolični ček

 

 

 

 

 

CVETNI PETEK 2014 - ZAHVALA

 

Svet  KS Pohorski odred je dne 11.4.2014 med 07.00 uro in 19.00 uri v sodelovanju z občino Sl. Bistrica in gospodarsko družbo  EKOREN d.o.o.  organiziral že tradicionalno prireditev »CVETNI PETEK«, katera je potekala na že  dveh ustaljenih lokacijah.

Po naši oceni je prireditev uspela, saj se je prireditve udeležilo več kot  sto  različnih prodajalcev na dveh lokacijah, samo prireditev pa je po naši oceni preko dneva obiskalo med 3000 in 3500 obiskovalcev.

Za uspešno izpeljano prireditev se želimo  javno zahvaliti sodelujočim pri sami izvedbi, to je občini Slovenska Bistrica in njenim strokovnim službam, gospodarski družbi EKOREN d.o.o., Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu občin Sl. Bistrica, Poljčane in Makole, policistom Policijske Postaje Sl. Bistrica in Tedniku Panorama za medijsko obveščanje.

Zahvaljujemo se tudi Javnemu zavodu za kulturo Slovenska Bistrica in njenim zaposlenim, ki so na zunanjem grajskem dvorišču preko dneva poskrbeli z različnimi dejavnostmi za popestritev same prireditve in s tem pridodali dodano vrednost sami tradicionalni prireditvi.

Želimo  pripisati, da krajevna skupnost Pohorski odred izvedbo tradicionalne prireditve ne dela zase, ampak v dobro vseh občanov in občank občine Slovenska Bistrica, ter tudi mnogo širše. S tem pa se samo mesto Slovenska Bistrica in občina  tudi na ta način promovirata izven meja občine Slovenska Bistrica.

To pa bi se morali  zavedati tudi tisti, ki tako ali drugače vodijo posamezne gospodarske javne službe v občini Slovenska Bistrica.

Še posebej pa se zahvaljujemo vodstvu in članom PGD Zgornja Bistrica, ki so  s svojo strokovnostjo in profesionalnim pristopom zagotovili uspešno preventivo  s področja požarne varnosti in varovanja same prireditve.

Vsem sodelujočim še enkrat hvala.

Predsednik sveta KS Ludvik Repolusk,višji upr.del


Ogled zahvale

 

 

ALJAŽ ŠKORJANEC – ISKRENE ČESTITKE !

Dokazal si, da samo delo in delo lahko žanje uspehe. Zato ti v imenu krajanov KS Pohorski odred ob tvojem zadnjem uspehu iskreno čestitamo.

Ponosni smo, da si v svet ponesel ime Slovenske Bistrice, Slovenije, ter da si odraščal prav v našem okolju, to je v KS Pohorski odred.

Čestitamo ob tvojem uspehu tudi tvojim staršem Srečku in Nataši, kot tudi sestri Lari, ki so te ves čas spodbujali in te spremljali od tvojih prvih plesnih korakov naprej.

Svet KS Pohorski odred

Slovenski plesalec Aljaž Škorjanec in njegova slavna soplesalka, angleška manekenka Abbey Clancy, sta slavila v najbolj gledanem televizijskem šovu v Britaniji, Strictly Come Dancing, kjer sta s plesnimi gibi prepričala tako žirijo kot tudi gledalce.

Aljaž in Abbey, ki ni skrivala navdušenja nad zmago, sta bila ponosna na osvojeno lovoriko. (Foto: Facebook)

POZIV KRAJANOM KS POHORSKI ODRED

Spoštovani krajani in krajanke KS Pohorski odred !

V zadnjem obdobju tega leta se je na območju KS Pohorski odred zgodilo več kaznivih dejanj Velike tatvine – vlomov v stanovanjske hiše. Izstopajoča sta tudi primera iz noči na 18.12.2013, ko so neznane osebe- neznani storilci vlomili na našem območju v dve stanovanjski hiši, kjer so stanovalci bili doma in pri nočnem počitku.
Zato pozivamo vse krajanke in krajane naše KS kot tudi širše, da popazijo in poskrbijo za svojo osebno varnost, kot tudi za svoje premoženje. Prav tako pa bodite pozorni v svoji okolici na pojav neznanih vozil in neznanih oseb, ter o zaznavi le- teh obveščajte Policijsko postajo Sl. Bistrica na tel. št. 02 843 29 00 ali Operativno komunikacijski center (OKC) na štev 113.
Dokažimo, da skupaj zmoremo in da lahko varno in kvalitetno živimo v svojem okolju.

Svet KS Pohorski odred

 

POZIV STARŠEM K NADZORU SVOJIH OTROK

Dne 31.10.2013 je bila KS Pohorski odred s strani odgovornih krajanov,katerim gre ob tej priliki vsa zahvala, obveščena o nevarnosti poškodb otrok , ki se zadržujejo v strugi potoka, ki poteka ob novem Domu starejših v Tomšičevi ulici v Slovenski Bistrici.
Ogled

 

Uradna otvoritev krožišča

Dne 16.10.2013 je župan dr. Ivan Žagar svečano predal v uporabo krožišče Prežihove, Šolske in Tomšičeve ulice v Slovenski Bistrici. Investicijo prepotrebnega krožišča je v celoti financirala občina Slovenska Bistrica v skladu z letnim proračunskim programom, izvajalec pa je bila gospodarska javna služba Komunala d.o.o. Slovenska Bistrica.

Ob tej priložnosti se Svet KS Pohorski odred tudi v imenu krajanov KS Pohorski odred kot tudi širše zahvaljujemo občini Slovenska Bistrica, Občinski upravi , vsem strokovnim sodelavcem in izvajalcu del Komunali d.o.o. Slovenska Bistrica za kvalitetno izgradnjo navedenega krožišča. Za krajane, za naše otroke, ter za vse uporabnike, pomeni nova pridobitev predvsem višji nivo kvalitete bivanja, kot tudi in predvsem za nas pomembno, bolj varno in pregledno krožišče, ki omogoča še večjo varnost vseh udeležencev v javnem prometu.

Zahvaljujemo se ravnateljici 2. Osnovne šole, mentorjem in ne nazadnje vsem sodelujočim učencem, ki so s svojim kulturnim programom pridodali svoj kamenček mozaika ob novi pridobitvi v naši in vaši KS Pohorski odred. Zahvaljujemo se tudi vodstvu in policistom Policijske postaje Sl. Bistrica, ki so poskrbeli za varno otvoritev, članom AMK CLLASIC Slov. Bistrica za njihov prispevek in povezovalki celotnega programa Jani Jeglič.

 

Predsednik Sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

TRADICIONALNO SREČANJE STAREJŠIH KS POHORSKI ODRED

Dne 10.10.2013 je KO RK Pohorski odred skupaj s Svetom KS Pohorski odred organiziral že tradicionalno srečanje starejših, ki je potekalo dne 10.10.2013 v Restavraciji SODEXO v Slovenski Bistrici. Srečanja se je udeležilo več kot sto trideset starejših krajanov in krajank, katerim so srečanje popestrili učenci OŠ Pohorski odred s kratkim kulturnim programom. S svojimi nagovori pa so jih pozdravili predsednica KO RK Pohorski odred Vida Berdnik, sekretarka Območne organizacije RK Marija Bračič in predsednik Sveta KS Pohorski odred Ludvik Repolusk.

Na podlagi sklepa Sveta KS je bila KO RK Pohorski odred tudi izročena dotacija v vrednosti 5 X po 50,00 EUR, katero naj prostovoljke KO RK, ki najbolje poznajo socialno krizo , izročijo socialno najšibkejšim.

Svet KS Pohorski odred si želi, da s skromnim prispevkom vsaj za trenutek olajšamo socialno in ekonomsko krizo posameznika. Verjamemo, da bodo sredstva prišla v prave roke in da bodo premišljeno porabljena.

Srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju, skupna želja vseh udeleženih pa je bila, da se naslednje leto ponovno snidemo.

Ob tej priliki se iskreno zahvaljujemo vsem prostovoljkam KO RK Pohorski odred, ki so organizirale srečanje, Območni organizaciji RK in učenkam z mentorico OŠ Pohorski odred za izvedbo kulturnega programa.

Predsednik Sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

Dopis na oddelek za okolje in prostor - Označitev parkirnih prostorov v strnjenem naselju in označitev smernih vozišč

Na oddelek za okolje in prostor Občine Slovenska Bistrica smo poslali dopis, ki se nanaša na označitev parkirnih prostorov v strnjenem naselju in označitev smernih vozišč na relaciji Sl. Bistrica, Partizanska ulica od Zdravstvenega doma do krožišča pri Impolu.
Ogled dopisa

 

PREDSEDNIK KS POHORSKI ODRED JE PREJEL ZAHVALO

Spoštovani predsednik KS POHORSKI ODRED !

Hvala za izdano soglasje k obratovalnemu času, katerega ste izdali izjemno hitro, kljub današnjemu dnevu, ki je bil posvečen otrokom na poti v šolo.
Hitrost in ažurnost bi morali po vašem vzoru sprejeti vsi organi lokalne skupnosti kakor tudi seveda vsi državni organi.

Še enkrat pohvalno in hvala.

Slov. Bistrica; 2.9.2013

P I Z Z E R I A     K U K I
Mirko KUKOVIČ

Javna objava korespondence med KS Pohorski odred in Javnim zavodom za KTV in INFORMIRANJE Slovenska Bistrica
Ogled

 

ODLOK O JAVNI RAZSVETLJAVI – POJASNILA PODŽUPANA OBČINE SLOVENSKA BISTRICA STANISLAVA MLAKARJA
Ogled

 

URADNA OBRAZLOŽITEV SPREMEMB CEN KOMUNALNIH STORITEV PODJETJA KOMUNALA SLOVENSKA BISTRICA D.O.O.
Ogled

 

Prejeli smo zahvalo s strani Krajevne organizacije Rdečega križa Pohorski odred Slovenska Bistrica.
Ogled zahvale

 

Prispevek iz okrogle mize "Kako je biti otrok v današnji družbi?"
Ogled prispevka

 

Prejeli smo zahvalo s strani krajanov ulice Slave Klavore.
Zahvala

 

Prejeli smo zahvalo PGD Slovenska Bistrica.
Zahvala

 

NA POBUDO STANOVALCEV PREPREČILI NADALJNJE UNIČEVANJE JAVNIH ZELENIH POVRŠIN

Dne 17.6.2013 je Svet KS Pohorski odred na podlagi sklepa Sveta KS , ki je sledil pisnim in ustnim pripombam in zgražanju stanovalcev Tomšičeve 30 in 30/a v Slovenski Bistrici, da posamezni neodgovorni stanovalci uničujejo javne zelene površine pred večstanovanjsko zgradbo na navedenem naslovu, s tem, da vozila parkirajo na sami zelenici.
Ogled celotnega prispevka

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - KROŽIŠČE PRI IMPOLU

Na Oddelek za okolje in prostor Sl. Bistrica smo poslali dopis z zaprosilom za nujno prometno ureditev zaradi neustrezne prometne signalizacije v krožišču Partizanske ulice, Tovarniške ulice in Mroževe ulice.
Ogled dopisa

 

OLAJŠANJE ZA PREBIVALCE KAJUHOVE ULICE V SLOV. BISTRICI

Na opozorila prebivalcev Kajuhove ulice v Slovenski Bistrici, da vozišče ulice vse bolj uporabljajo vozniki tovornih vozil, ki se na ta način izognejo mestu Slovenska Bistrica, predvsem za naselje Zg. Bistrica in v smeri bistriškega pohorja, ob tem pa po eni strani uničujejo nedokončano samo vozišče, po drugi strani pa povzročajo posredno škodo samim prebivalcem, smo za rešitev zaprosili Oddelek za okolje in prostor Sl.Bistrica.
Ogled celotnega prispevka

 

PRIDOBITEV ZA PREBIVALCE Ul. Slave Klavore

Na pobudo krajanov – prebivalcev Ul. Slave Klavore, da ulica ni ustrezno obvestilno prometno urejena, se je Svet KS Pohorski odred odzval in z dopisom o upravičenosti seznanil Oddelek za okolje in prostor.
Ogled celotnega prispevka

 

ZMAGA EKIPE KS POHORSKI ODRED

Na tradicionalnem teniškem turnirju med krajevnimi skupnostmi občine Slovenska Bistrica je ponovno zmagala ekipa KS Pohorski odred!
Ogled celotnega prispevka

 

DOKAZALI SMO, DA SKUPAJ ZMOREMO !
Ogled celotnega prispevka, Fotografije

 

USPEH USTVARJALCEV »BURKE O JEZIČNEM DOHTARJU«

Svet KS Pohorski odred čestita vsem članom Gledališke sekcije Kulturnega društva Slomšek, vsem ki so kakor koli pripomogli pri pripravah in izvedbi oz. postavitvi na oder predstavo » Burka o jezičnem dohtarju«. Le - te veljajo ustvarjalcem za samo izvedbo, za katero so prejeli priznanje na regijskem tekmovanju. Čestitke pa so namenjene tudi naši krajanki Tinki Vidmar Rajh za prejeto priznanje za najboljšo žensko vlogo.

 

Za Svet KS Pohorski odred
Ludvik Repolusk

 

 

POSTAVITEV »LUNA PARKA« - POJASNILO SVETA KS POHORSKI ODRED - klik

 

ZAHVALA - CVETNI PETEK

Svet  KS Pohorski odred je dne 22.3.2013 med 07.00 uro in 19.00 uri v sodelovanju z občino Sl. Bistrica in gospodarsko družbo Komunala d.o.o. Slov Bistrica  organiziral že tradicionalno prireditev »CVETNI PETEK«, katera je potekala na že  dveh ustaljenih lokacijah.

Po naši oceni je prireditev uspela, saj se je prireditve udeležilo več kot  103 različnih prodajalcev na dveh lokacijah, samo prireditev pa je po naši oceni preko dneva obiskalo med 3500 in 4000 obiskovalci.

Za uspešno izpeljano prireditev se želimo  javno zahvaliti sodelujočim pri sami izvedbi, to je občini Slov. Bistrica, Komunali d.o.o. Slov. Bistrica, Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu občin Sl. Bistrica, Poljčane in Makole, policistom Policijske Postaje Sl. Bistrica in Tedniku Panorama za medijsko obveščanje.

Še posebej pa se zahvaljujemo vodstvu in članom PGD Sl. Bistrica, ki so nam zagotovili uspešno preventivo  s področja požarne varnosti, predvsem pa da so nam s svojim specialnim gasilskim vozilom omogočili  slikovno dokumentiranje prireditve povsem iz drugega zornega kota.

Vsem sodelujočim še enkrat hvala.

Predsednik sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr.del.

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - SANIRANJE JAVNIH POVRŠIN - klik

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - NAMESTITEV PROMETNEGA OGLEDALA IN OZNAKE - klik

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - NAMESTITEV BETONSKIH CVETLIČNIH KORIT - klik

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - POSEK DREVES - klik

 

DOPIS NA MEDOBČINSKI INŠPEKTORAT IN REDARSTVO OBČIN - POSTAVITEV ZABAVIŠČNEGA PARKA - klik

 

MESTO SLOVENSKA BISTRICA NUJNO POTREBUJE NOV VRTEC - klik

 

POBUDA IN PREDLOG KS POHORSKI ODRED NA ODLOK O JAVNI RAZSVETLJAVI - klik

 

POJASNILO KRAJANOM KS POHORSKI ODRED SLOVENSKA BISTRICA - klik

 

JAVNI POZIV LASTNIKOM PSOV IN OBČINSKI INŠPEKCIJSKI IN REDARSKI SLUŽBI - klik

 

NEZAKONIT POSEK DREVES V KS POHORSKI ODRED - klik

 

KS POHORSKI ODRED JE PREJELA PRIZNANJE MEDOBČINSKE TURISTIČNE ZVEZE - klik

 

DOPIS STANOVALCEM TOMŠIČEVE ULICE 25 IN 27 V ZVEZI Z PROBLEMATIKO IGRAL - klik

 

Prejeli smo zahvalo učencev in učiteljev 2. OŠ Slov. Bistrica. - klik

 

Tradicionlano srečanje starejših KS Pohorski odred. - klik

 

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ« - klik

 

Nekaj utrinkov iz prireditve "Bistriška noč", ki je potekala v soboto 20.10.2012 v KS Pohorski odred. - klik

 

Odgovor ministrstva za infrastrukturo in prostor v zvezi z označitvijo naselja Slovenska Bistrica. - klik

 

ZAHVALA KRAJANOM NASELJA "NA KUGLU" ZA PREJETO PRIZNANJE - klik

 

POJASNILO NA ČLANEK »INTERNA (BERI: PRIVATNA) KANALIZACIJA«
Pojasnilo na članek »INTERNA (BERI: PRIVATNA) KANALIZACIJA« ,objavljenem v tedniku Panorama št. 46, z dne 15.11.2012. ...več

 

VOŠČILO KS ŠMARTNO NA POHORJU OB KRAJEVNEM PRAZNIKU - klik

 

"KJER JE VOLJA, JE TUDI POT"
Krajevna organizacija RK Pohorski odred je 5.10.2012 v sodelovanju s Svetom KS Pohorski odred pripravila družabno srečanje starejših občanov v restavraciji Sodexo Slovenska Bistrica. ...več

 

PRIZNANJE PGD SLOVENSKA BISTRICA ZA KS POHORSKI ODRED - klik

 

ZAHVALA KO RK POHORSKI ODRED
Prejeli smo zahvalo Krajevne organizacije Rdečega križa Pohorski odred. ...več

 

November 2012

 

November 2011

Zapisnik zbora krajanov naselja Spodnja Ložnica z dne 20.10.2011 ( več ... )

 

Avgust 2011

Opravljena sta bila dva delovna sestanka v zvezi z dokončanjem del na Prežihovi ulici. ( več ... )

 

Avgust 2011

Spoštovane krajanke, spoštovani krajani mestne KS Pohorski odred Slovenska Bistrica.

Zahvaljujemo se Vam za zaupanje, ki ste nam ga izkazali na zadnjih volitvah. Zavedamo se, da so pričakovanja vseh nas velika, predvsem pri zagotavljanju pričakovanih visokih standardov v okolju, kjer prebivamo. Zavedamo se tudi, da smo kot člani Sveta KS Pohorski odred dolžni in odgovorni varovati koristi svojih krajanov in aktivno delovati pri uresničevanju in zadovoljevanju določenih skupnih potreb in interesov na komunalnem, socialnem, kulturnem, športno rekreacijskem in drugih področjih.
Naša skupna želja in naloga ob nastopu mandata je tudi bila, da se želimo na različne načine čim bolj približati slehernemu krajanu v krajevni skupnosti. Tako smo z dnem 3.8. 2011 aktivirali lastno spletno stran www.ks-pohorski-odred.si, kjer vas bomo sprotno obveščali o vseh novostih, prav tako pa tudi o delovanju in izpolnjevanju nalog, ki so bile sprejete z letnim programom dela. Skupaj z vami se bomo trudili, da bomo zadane naloge sprotno uresničevali, seveda v okviru danih finančnih sredstev. Prav tako smo na sami spletni strani omogočili tudi posebno rubriko »Vprašajte nas«, kjer Vam dajemo možnost , da nas povprašate, podate pobudo, nas pokritizirate, ali pa celo pohvalite. Mi pa se obvezujemo, da bomo na vsak konstruktiven zapis v najkrajšem možnem času tudi odgovorili.
Torej vabljeni in dobrodošli na naši spletni strani www.ks-pohorski-odred.si

 

Predsednik Sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

Junij 2011

KS Pohorski odred je z donacijo pomagala pri organizaciji finala državnega prvenstva v ameriškem nogometu, ki ga je v Športnem parku Slovenska Bistrica organizirala in odlično izvedla Zveza za ameriški nogomet Slovenije – ZANS.

 

Junij 2011

Na športnem in družabnem srečanju krajevnih skupnosti Občine Slovenska Bistrica, ki ga je v Športnem parku Slovenska Bistrica organizirala Športna zveza Občine Slovenska Bistrica je potekal turnir v tenisu med krajevnimi skupnostmi. KS Pohorski odred je premagala vso konkurenco in osvojila 1. mesto.

 

 

nazaj