KONTAKT


KS Pohorski odred
Tomšičeva ulica 24
2310 Slov. Bistrica


Tel: 041 462 544


 

 

 

 

ARHIV NOVIC

 

CVETNI PETEK 2019

 

 

CVETNI PETEK 2019

KS Pohorski odred, dne 12.04.2019, organizira tradicionalni že 73. »CVETNI PETEK« na ustaljenih lokacijah. Vljudno vabljeni.


VOŠČILO !

Naj Vam božični čas, čas miru, razveseli srce,
leto 2019 pa z veseljem , srečo in zdravjem obdari.

 


O P O Z O R I L O

Spoštovane krajanke in krajani, občanke in občani.
Uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, ni dovoljena v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, šol, vrtcev, in drugih javnih zavodih,v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja. Mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti je dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij 1 in 2 le pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov. Opozarjamo tudi na nevarnost izdelovanja pirotehničnih zmesi ali izdelkov doma.Uporaba je dovoljena med 26. decembrom in 2. januarjem. Pri uporabi pa ne pozabimo na domače živali.

Za Svet KS Pohorski odred, Ludvik Repolusk

 


OPOZORILO !

Spoštovane krajanke in krajani, občanke in občani.
Pred nami so božično novoletni praznični dnevi, da bodo varni in predvsem takšni, kot ste jih načrtovali, vas želimo ponovno opozoriti na lastno varnost, varnost premoženja, predvsem pa:
- odsotnosti ne sporočajte po družbenih omrežjih, zagotovite si nadzor v času daljše odsotnosti, dvig pošte itd., zaklepajte svoja stanovanja in hiše, pustite v času odsotnosti prižgana svetila v stanovanjih, radio, TV sprejemnik in podobno;
- vozila zaklepajte, v vozilih ne puščajte vrednih predmetov, predvsem ne na vidnih mestih, npr. ženske torbice in podobno;
- v kolikor ste oškodovani ob vlomu v avto, stanovanje itd. obvestite Policijo na 113, ter s svojimi ravnanji ne uničujte morebitnih sledi, ki so jih pustile neznane osebe.

Za KS Ludvik Repolusk

 

 

MOTORIČNI PARK

 

Spoštovani, kljub nekaterim pesimistom, kljub prijavi inšpekcijskemu organu in ogledu na kraju samem, smo dokončali zastavljen cilj in poleg dokončanja motoričnega parka za vse generacije (fitnesa na prostem) smo uspeli lipov park osvetliti in s tem omogočili varno hojo v nočnem času. Občane in občanke – krajane in krajanke pa vabimo, da čim več koristijo naprave.


za KS Ludvik Repolusk

 

 

GRADNJA MOTORIČNEGA PARKA

 

Oprema Motoričnega parka za vse generacije (fitnes naprave na prostem ) je že postavljena. Dostop k napravam, javna razsvetljava in ureditev peš poti pa bo urejena v drugi fazi. Šele zatem bo vidna celostna podoba lipovega parka.


za KS Ludvik Repolusk

 

 

GRADNJA MOTORIČNEGA PARKA

 

Temelji za naprave v motoričnem parku so že razporejeni, prav tako pa je že delno urejena tudi sama okolica. Nameščenih bo okoli 17 naprav in nahajal se ob povezovalni peš poti med Partizansko in Prežihovo ulico. Motorični park bo zgrajen z investicijskimi sredstvi KS in s pomočjo Občine Slov. Bistrica in družbe Impol 2000 d.d. Slovenska Bistrica.


za KS Ludvik Repolusk

 

 

VARNO PREČKANJE ŠPINDLERJEVE ULICE

 

Na pobudo krajanov smo podali vlogo na Oddelek za okolje in prostor v zvezi umestitve prehoda za pešce v križišču Špindlerjeve in Cankarjeve ulice. Prehod bo sedaj omogočal varno prečkanje Špindlerjeve ulice naših otrok (šolska pot) in vseh ostalih uporabnikov, ki zatem gredo po Štancerjevi ulici v smeri Ul. Ob stadionu in obratno.


za KS Ludvik Repolusk

 

 

PRIREDITEV - 24 ZLATA VRTNICA

 

Danes je na Tinju bila izvedena že 24. prireditev "ZLATA VRTNICA". Komisija pri Medobčinski turistični zvezi je podelila skupno 98 priznanj v različnih kategorijah. KS Pohorski odred je po odločitvi komisije prejela "Bronasto vrtnico", kar gre zahvala vsem krajanom, predvsem pa uslužbencem Komunale d.o.o Slovenska Bistrica za ves trud, energijo in strokovnost, da živimo v prijaznem in urejenem okolju. Čestitke vsem prejemnikom naše KS, prav tako pa tudi vsem ostalim prejemnikom priznanj. Hvala tudi nastopajočim in vsem ostalim, ki so poskrbeli za program in pogostitev.


za KS Ludvik Repolusk

 

 

OPOZORILO !

 

Spoštovane krajanke in krajani, občanke in občani.

Pred nami so šolske počitnice, praznični dnevi in jesensko zimski čas, kjer se dnevi krajšajo, zato vas želimo ponovno opozoriti na lastno varnost, varnost premoženja, predvsem pa:
- pazite na lastno varnost tako, v domačem okolju, kot tudi kot udeleženci v cestnem prometu, uporabljajte tako pešci kot tudi vozniki koles z motorjem, kolesarji svetla oblačila in odsevna telesa;
- odsotnosti ne sporočajte po družbenih omrežjih, zagotovite si nadzor v času daljše odsotnosti, dvig pošte itd., zaklepajte svoja stanovanja in hiše, pustite v času odsotnosti prižgana svetila v stanovanjih, radio, TV sprejemnik in podobno;
- vozila zaklepajte, v vozilih ne puščajte vrednih predmetov, predvsem ne na vidnih mestih, npr. ženske torbice in podobno;
- v kolikor ste oškodovani ob vlomu v avto, stanovanje itd. obvestite Policijo na 113, ter s svojimi ravnanji ne uničujte morebitnih sledi, ki so jih pustile neznane osebe. Poskrbite za svojo varnost in polagajte pozornost na neznane osebe in vozila tudi v vaši bližnji okolici.

Ludvik Repolusk

 

 

Spoštovani starši in skrbniki

 

Mnogi naši najmlajši bodo te dni prvič stopili v šolske gradbe, učilnice, prvič spoznali in slišali šolski zvonec. Da bi jim bil ta dan, kot tudi vsi dnevi v letu varni, uspešni, Vas dragi starši, skrbniki in drugi pozivamo, da s svojimi najmlajšimi še pred pričetkom novega šolskega leta obnovite varno šolsko pot, varno prečkanje vozišča, spoštovanje prometnih predpisov, svetlobnih prometnih znakov in podobno.

Prav tako pa je na nas starejših, da ne samo prve dni v novem šolskem letu, temveč skozi vse leto spoštujemo tudi prometna pravila, saj bomo le na ta način dali svoj prispevek za varno otroštvo naših najmlajših.

V kolikor so vam varne šolske poti še neznane, vas pozivamo, da se zglasite pri vodstvih oz. zaposlenih v OŠ Pohorskega odreda in 2. OŠ, kjer vam le te z veseljem predstavili.

Srečno!

Za Svet KS Pohorski odred

Ludvik Repolusk

 

 

 

POVABILO

 

V teh vročih dneh smo kar nekako pozabili na naš lep mestni park (gabrov drevored), kjer je temperatura nekaj stopinj nižja, kot na razbeljenem asfaltu! Vsem takšna naravna osvežitev v naši okolici vendarle ni dana, zato vabljeni!

Za KS Ludvik Repolusk

 

 

 

 

»HVALA«

 

Ljudje smo res zanimiva bitja. Ko je potrebno kritizirati, so nas polna usta kritike, fotografij v medijih in na družbenih omrežjih. Ko pa je potrebno nekomu reči preprosto hvala, ali pohvaliti skupino ljudi za dobro opravljeno delo, pa nas enostavno ni. Pa tako malo je potrebno.

Zahvaljujemo se zaposlenim v tehničnem sektorju Občinske uprave Slovenska Bistrica, sami se radi tudi poimenujejo »demolition group«, kot tudi zaposlenim v Zavodu za kulturo Slovenska Bistrica za opravljeno delo v samem mestnem parku, ki meji na zemljišče bivšega Crouzeja – Partizanska ulica 24 Slovenska Bistrica, za odstranitev razpadajočega nadstreška na dvorišču, ter odstranitev korenin in posušenega drevja. Sedaj se lahko še z večjim ponosom pohvalimo tako z urejenostjo samega parka na eni strani in urejenim dvoriščem , kjer domujejo različna društva in manjša podjetja.

Pa še predlog za koriščenje dvoriščne površine, ki ga je v razmišljanju podal Janko Mlakar – Jaka rekoč, to je lahko tudi prostor za postavitev prometnega poligona za izobraževanje naših učencev, pa še bi se lahko naštevalo. Prostor je, ideje so, potrebna je še samo volja tistih, ki o tem odločajo.

 

Ludvik Repolusk, višji upr. del.

Predsednik Sveta KS Pohorski odred

 

 

 

 

USPEŠNA DOGRADITEV JAVNE RAZSVETLJAVE

 

Po pridobitvi soglasij in dovoljenj smo pretekli vikend uspešno dogradili in priklopili del javne razsvetljave v Jenkovi ulici Slov. Bistrica.


za KS Ludvik Repolusk

 

 

OBVESTILO

 

V naslednjih dneh se bodo pričela gradbena dela na peš poti med Partizansko ulico in Prežihovo ulico v Slovenski Bistrici. Rekostrukcija poti, katero financira KS Pohorski odred in Občina Slov. Bistrica je predvidena z namestitvijo javne razsvetljave in asfaltiranjem same peš poti. Prizadevamo si tudi, da namestimo pitnik vode ob sami peš poti. Vse uporabnike ob izvajanju gradbenih del prosimo za razumevanje.


Za KS Ludvik Repolusk

 


OBVESTILO

 

Stanovalci ob Partizanski ulici 32, 34, 36 in ostali uporabniki bodo lahko končno varno prečkali vozišče na sami Partizanski ulici, saj smo pridobili novi prehod. Hvala občinski upravi za posluh.


Za KS Ludvik Repolusk

 


ODPRAVLJENA ARHITEKTONSKA OVIRA

 

Uslužbenci Komunale Slovenska Bistrica so nam prisluhnili, si ogledali in odpravili arhitektonsko oviro na Partizanski 37 Slov. Bistrica ( pri Soči), predvsem za gibalno omejene osebe, kot tudi za vse ostale uporabnike pločnika. Opozarjamo, da je pločnik namenjen pešcem in ne kolesarjem in voznikom koles s pomožnim motorjem. Hvala Komunali Slovenska Bistrica in g. Babšeku.


Za KS Ludvik Repolusk

 

 

TRADICIONALNO SREČANJE STAREJŠIH KRAJANK IN KRAJANOV KS POHORSKI ODRED

 

Dne 12.10. 2018 je Krajevna organizacija RK Pohorski odred in KS Pohorski odred organizirala tradicionalno srečanje starejših v Restavraciji Prestige v Slovenski Bistrici.
Za kulturni program so že tradicionalno poskrbeli učenci in učenke OŠ Pohorskega odreda z recitacijami, ansamblom Pre Plet z mentoricama , ravnateljico prof. Tatjano Pufič in pevke društva Metulj.
Hvala vsem nastopajočim,mentoricama, ravnateljici , ki so s svojo udeležbo samo potrdili uspešno medgeneracijsko povezanost. Hvala predsednici KO RK Pohorski odred gospe Dragici Pliberšek , vsem neumornim prostovoljkam za neprecenljiv prispevek in sekretarki Območnega združenja RK Slovenska Bistrica gospe Mariji Bračič. S skupnimi dejanji dokazujemo, da povezani zmoremo...

Za KS Ludvik Repolusk

 

 

ODZIV PRISTOJNIH V OBČINSKI UPRAVI NA ZAHTEVO STANOVALCEV KAJUHOVE ULICE

 

V svetu KS pozdravljamo odziv pristojnih v občinski upravi na problematiko izpostavljeno s strani krajank in krajanov. Preseneča pa dejstvo, da ni bil na sam sestanek povabljen predstavnik KS Pohorski odred. Vabljeni bi po potrebi lahko tudi podal še dodatna pojasnila prav zvezi tovrstne problematike, ne samo v Kajuhovi ulici, temveč tudi širše.

Objavljamo vsebino dopisa podžupana g. Stanislava Mlakarja;

 

Spoštovani g. predsednik,

v zvezi dopisa, ki si nam ga poslal dne 24.7.2018 v zvezi problematike varnosti v cestnem prometu v Kajuhovi ulici v Slovenski Bistrici, smo se danes sestali pri županu dr. Žagarju (komandir Lubej, vodja MIR Vrečko, predsednik SVCP Leskovar, referent za ceste Pučnik, predsednik varnostnega sosveta Mlakar) in obravnavali tudi omenjeno perečo problematiko.

Strinjali smo se z ugotovitvami, navedenimi v dopisu. V smislu razrešitve te problematike, smo se dogovorili naslednje:

1. G. Marko Pučnik pregleda cestno prometno signalizacijo v Kajuhovi ulici, še posebej znake za omejitev hitrosti in jih po potrebi uskladi v skladu z zakonodajo s tega področja;

2. Policisti bodo izvajali meritve hitrosti na tem območju in na ta način prispevali k umiritvi hitrosti v tej ulici;

3. Pred začetkom šolskega leta se bomo pri županu ponovno sestali v enaki sestavi in se seznanili z rezultati teh ukrepov v tej ulici in tudi na drugih območjih, o katerih je tekla beseda na današnjem sestanku. Po potrebi se bomo dogovorili še za dodatne ukrepe.

S spoštovanjem in lep pozdrav,

Stanislav Mlakar
Podžupan

 

 

ZAHTEVA STANOVALCEV KAJUHOVE ULICE

 

Na nas so se obrnili stanovalci zgornjega dela Kajuhove ulice z zahtevo po umiritvi prometa na tem delu ulice. V nadaljevanju objavljamo njihov dopis in vsebino elektronske pošte, poslane pristojnim ( Oddeleku za okolje in prostor, županu, policiji ).

 

 

Poslano na Oddelek za okolje in prostor , županu …

Spoštovani;

V prilogi vam posredujemo dopis in podpise krajanov z jasno izraženo zahtevo po ureditvi oziroma umiritvi hitrosti prometa na sami Kajuhovi ulici v Slovenski Bistrici. Posebej je v dopisu izpostavljeno vozišče v delu Kajuhove ulice, iz smeri izgrajenega dela obvoznice pri Impol-u v smeri Špindlerjeve oz. Ljubljanske ulice v Slovenski Bistrici.

V tej zvezi naslovnika pozivamo, da se v prvi vrsti zagotovi občankam in občanom prometna varnost na navedenem območju. Zavedamo se, da je to samo ena od izpostavljene tovrstne problematika na našem območju, to je KS Pohorski odred, saj je tovrstna problematika tudi širša tako na območju mesta Slov. Bistrica, kot tudi drugih naselij v Občini Slovenska Bistrica.

Kljub izdelanemu projektu Celovite prometne strategije v Občini Slovenska Bistrica, je po našem mnenju potrebno tovrstno problematiko obravnavati prioritetno, predvsem pa dolgoročno z vidika varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu in občank in občanov.

V cilju zagotavljanja tudi prometne varnosti iz vidika omejevanja hitrosti na posameznih mestnih ulicah in v delih posameznih naselij v Občini Slovenska Bistrica, posredujemo dopis poleg naslovnika tudi županu dr. Ivanu Žagarju, predstavniku javne službe Komunala d.o.o. g. Primožu Babšku, predsedniku Varnostnega sosveta in podžupanu g. Stanislavu Mlakarju in predsedniku Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu g. Dušanu Leskovarju, vsem z namenom, da se najdejo dolgoročne rešitve. Dolžni smo zagotoviti varnost vseh udeležencev v cestnem prometu.

Prepričani smo, da si nihče ne želi posledice, ki bi lahko tako ali drugače zaznamovala neaktivnost oz. neodzivnost lokalne skupnosti oz. njenega ožjega dela, na predmetno ali podobno zadevo.

V pričakovanju odgovora, ter tudi ustreznih rešitev, vas lepo pozdravljamo.

Prosimo, da potrdite prejem e-pošte.


Ludvik Repolusk, višji upr. del.
Predsednik Sveta KS Pohorski odred

Poslano na PP Slovenska Bistrica dne 24. 7. 2018

Spoštovani;

V prilogi vam posredujemo dopis s podpisi naših krajanov. V dopisu navajajo problematiko prekoračenih hitrosti s strani voznikov v Kajuhovi ulici, predvsem v delu Kajuhove ulice, ki vodi od priključka obvoznice pri Impolu v smeri Špindlerjeve oz. Ljubljanske ulice v Slovenski Bistrici.

V tej zvezi vas vljudno naprošamo, da s svojo prisotnostjo in po potrebi tudi meritvami hitrosti preverite navedbe samih krajanov, ter nas v doglednem času v zvezi vaših ugotovitev tudi pisno obvestite. Zavedamo se, da ta nadzor in meritev hitrosti ne bo dolgoročna rešitev za naše krajane in krajanke, vendar pa želimo na ta način tudi pridobiti objektivno oceno varnosti in morebitne ogroženosti samih uporabnikov z vaše strani, kot institucije, ki med drugim skrbi tudi za našo splošno varnost in nenazadnje tudi za prometno varnost v našem skupnem okolju.


Prosimo, da prejem e-pošte potrdite.


Lepo pozdravljeni.

Ludvik Repolusk, višji upr. del.
Predsednik Sveta KS Pohorski odred

 

 

ČISTILNA AKCIJA “OČISTIMO SVOJ KRAJ”

 

POTEKALA BO V SOBOTO 7.4.2018 OD 9.00 - 13.00 PO POSAMEZNIH KRAJEVNIH SKUPNOSTIH

VABLJENI V ČIM VEČJEM ŠTEVILU!

ZBIRNI MESTI ZA PROSTOVOLJCE;

KS POHORSKI ODRED - križišče pri domu ostarelih in sedež KS Tomšičeva 24

 

 

CVETNI PETEK 2018

 

 

 

CVETNI PETEK 2018 - OBVESTILO PRODAJALCEM

 

OBVEŠČAMO VAS, DA ORGANIZIRAMO VSAKOLETNI TRADICIONALNI SEJEM “72 CVETNI PETEK“,  KI BO DNE  23.3.2018  V SLOVENSKI BISTRICI.

PRODAJNI PROSTORI ZA PRODAJALCE SUHE ROBE /tovorna vozila) SO PREDVIDENI NA STARI LOKACIJI PRED STARO TELOVADNICO, OSTALI PRODAJALCI PA BOSTE RAZPOREJENI NA ŽE USTALJENI OGRAJENI LOKACIJI.

ZARADI RAZPOREDITVE PRODAJNIH PROSTOROV, KATERE BOMO PREDHODNO PRIPRAVILI IN OZNAČILI VAS POZIVAMO, DA NA ZGORNJI NASLOV KRAJEVNE SKUPNOSTI  POSREDUJETE  VLOGO

VLOGA  SE NAHAJA NA SPLETNI STRANI KS  www.ks-pohorski-odred.si

 

- CENA ZA TEKOČI METER PRODAJNEGA PROSTORA JE 10 EUR

 

OPOZARJAMO VAS, DA PRODAJA NA KAKRŠEN KOLI DRUGI NAČIN NE BO MOGOČA.

ZA DODATNE INFORMACIJE SE LAHKO OBRNETE NA PREDSEDNIKA KS LUDVIKA  REPOLUSK  GSM 041 462 544.

ZADNJI ROK PRIJAVE ZARADI VELIKEGA ZANIMANJA JE SREDA 7. 3. 2018!

PRIJAVE LAHO POSREDUJETE  TUDI PO ELEKTRONSKI POŠTI!

Ludvik Repolusk, višji upr. del.
Predsednik sveta KS Pohotrski odred


VLOGA PRODAJALCEV

 

 

 

NA DOBRODELNOST NE SMEMO POZABITI !

 

Dne 15.12. 2017 smo se s pomočjo KO RK Pohorski odred, Centra za socialno delo Slov. Bistrica in s pomočjo zaposlenih Zavarovalnice Sava d.d., Predstavništva v Slovenski Bistrici srečali v prostorih območnega združenja RK Slovenska Bistrica. Po sklepu Sveta KS Pohorski odred smo 500 € namenili za obdaritev 20 otrok v desetih družinah, prebivajočih v KS Pohorski odred, po izboru Centra za socialno delo. Prispevek so pridodali zaposleni Predstavništva Zavarovalnice Sava d.d. Slov. Bistrica, ter KO RK Slovenska Bistrica.Tako so prejemniki prejeli za skupno 800 € vrednostne kartice, posamično za 40 €.
Vsem še enkrat hvala.
Skupaj smo dokazali, da če hočemo, tudi zmoremo, polepšati praznične dneve posameznikom in družinam.

 

 

 

 

PRIDOBITEV ZA UPORABNIKE

 

Po sklepu Sveta KS Pohorski odred je bil postavljen avtobusni nadstrešek na avtobusnem postajališču v križišču Ljubljanske in Špindlerjeve ulice za smer Poljčane oz. Slovenske Konjice.

 

 

 

 

ANONIMNI DOPIS STANOVALCEV OBMOČJA KUGL

 

Prejeli smo anonimno dopis stanovalcev območja Kugl, ki ga objavljamo v celoti. Prav tako objavljamo odgovor Upravne enote Slovenska Bistrica in Oddelka za okolje in prostor občine Slovenska Bistrica na Dopis stanovalcev Kugla.

ANONIMKA

Odgovor UE

Odgovor OOP

 

 

DOGRAJENA JAVNA RAZSVETLJAVA

 

V Prvomajski ulici 8-10 smo uspešno dogradili javno razsvetljavo in s tem zaokrožili izgradnjo javne razsvetljave ob večstanovanjskih zgradbah v Tomšičevi ulici in Prvomajski ulici.

 

 

 

SREČANJE STAREJŠIH KS POHORSKI ODRED 2017

 

KO RK Pohorski odred je s skupaj s KS Pohorski odred dne 10.11.2017 organiziral tradicionalno srečanje starejših. Letos je bilo srečanje izpeljano v OŠ Pohorskega odreda, srečanja pa se je udeležilo 101 krajanka in krajan iz območja KS Pohorski Odred.

Posebna zahvala gre vodstvu šole Pohorskega odreda za gostoljubje, mentoricam, učencem in učenkam pa za lepo izveden kulturni program. Posebna zahvala pa gre tudi predsednici KO RK Pohorski Odred gospe Dragici Pliberšek in vsem prostovoljkam, ki vsakodnevno skozi vse leto opravljate to plemenito dejanje.

Hvala!

 

 

 

PREJELI SMO ZAHVALO KO RK POHORSKI ODRED SLOVENSKA BISTRICA

 

 

 

POZIV !

 

Spoštovani starši, skrbniki …

Mnogi naši najmlajši bodo ob začetku šolskega leta prvič stopili v šolske prostore, učilnice, prvič spoznali in slišali šolski zvonec. Da bi jim bil ta dan, kot tudi vsi dnevi v letu lepi, varni, uspešni, Vas dragi starši, skrbniki in drugi pozivamo, da s svojimi najmlajšimi še pred pričetkom novega šolskega leta obnovite varno šolsko pot, varno prečkanje vozišča, spoštovanje prometnih predpisov, svetlobnih prometnih znakov in podobno.

-V kolikor so vam varne poti še neznane, vas pozivamo, da se zglasite pri vodstvih oz. zaposlenih v OŠ Pohorskega odreda in 2. OŠ, kjer vam bodo šolske varne poti z veseljem predstavili.

Lepo pozdravljeni.

 

 

 

OBNOVLJENA IGRALA IN KLOPI

 

Svet KS je po programu obnovil igrala v Prvomajski ulici, v Tomšičevi ulici in Ul. Pohorskega odreda. Prav tako smo obnovili klopi v Tomšičevi ulici.Obnovili pa smo tudi klopi v Kopališki ulici katera je namestilo Društvo Vintgar.
Želimo si, da tako igrala kot tudi klopi, ki so naša skupna last, služijo svojemu namenu.

 

 

ZAHVALA IN POZIV

 

Zahvaljujemo se Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, predsedniku g. Dušanu Leskovarju, ter ostalim deležnikom za resnično hiter odziv in prestavljen, sedaj viden prikazovalnik hitrosti pri prehodu za pešce. Istočasno pa pozivamo odgovorne za nujno odstranitev drevesa ob samem prehodu za pešce, ki popolnoma zastira čakajoče za prečkanje vozišča na navedeni lokaciji. 
Odstranitev drevesa bo omogočala varno prečkanje vozišča vseh udeležencev, brez ogrožanja varnosti s strani voznikov vozečih v smeri mesta Slov. Bistrica.

Za Svet KS Pohorski odred, Ludvik Repolusk

 

 

CVETNI PETEK 2017 - OBVESTILO PRODAJALCEM

 

OBVEŠČAMO VAS, DA ORGANIZIRAMO VSAKOLETNI TRADICIONALNI SEJEM „CVETNI PETEK“,  KI BO DNE  7. 4. 2017  V SLOVENSKI BISTRICI.

PRODAJNI PROSTORI ZA PRODAJALCE SUHE ROBE SO PREDVIDENI NA STARI LOKACIJI PRED STARO TELOVADNICO, VSI OSTALI PRODAJALCI PA BOSTE  NAMEŠČENI NA LANSKI LOKACIJI, KI SE NAHAJA NA  DRUGI STRANI CESTE  V „BIVŠIH PROSTORIH  MERCATORJA“, POD NADSTREŠNICO IN ZUNAJ.

ZARADI RAZPOREDITVE PRODAJNIH PROSTOROV, KATERE BOMO PREDHODNO PRIPRAVILI IN OZNAČILI VAS POZIVAMO, DA NA ZGORNJI NASLOV KRAJEVNE SKUPNOSTI  POSREDUJETE  VLOGO

VLOGA  SE NAHAJA NA SPLETNI STRANI KS  www.ks-pohorski-odred.si

 

- CENA ZA TEKOČI METER PRODAJNEGA PROSTORA JE 10 EUR

 

OPOZARJAMO VAS, DA PRODAJA NA KAKRŠEN KOLI DRUGI NAČIN NE BO MOGOČA.

ZA DODATNE INFORMACIJE SE LAHKO OBRNETE NA PREDSEDNIKA KS LUDVIKA  REPOLUSK  GSM 041 462 544.

ZADNJI ROK PRIJAVE ZARADI VELIKEGA ZANIMANJA JE PETEK 20. 3. 2017!

VLOGA  SE NAHAJA NA SPLETNI STRANI KS  www.ks-pohorski-odred.si

PRIJAVE LAHO POSREDUJETE  TUDI PO ELEKTRONSKI POŠTI!

Predsednik sveta KS Ludvik Repolusk, Višji .upr. del.


VLOGA PRODAJALCEV

 

 

NE, NISMO POZABILI …

 

Dne 21.12.2016 smo s pomočjo KO RK Pohorski odred, Centra za socialno delo Slov. Bistrica v prostorih območnega združenja RK Slovenska Bistrica, po sklepu Sveta KS Pohorski odred v višini 500 € obdarili z vrednostnimi boni v višini od 50,00 € do 150,00 € osem socialno in materialno ogroženih družin z 21 otroci iz območja KS Pohorski odred. Ob tem se zahvaljujemo Petrolu d. d. Ljubljana za dotirana sredstva, kot tudi krajevni organizaciji RK Pohorski odred za njihov denarni prispevek in pripravljena darila za naše najmlajše.

Dokazali smo, da nismo pozabili na vas in da ste z nami. Sklepna misel je bila, da bi bilo leto 2017 bolj spodbudno, bolj strpno, več enakih možnosti za vse nas, pa Srečno !

Po srečanju smo prejeli Zahvalo v imenu prejemnikov, ki ga je posredovala sekretarka območnega združenja RK Slov. Bistrica Marija Bračič, ki ga v celoti navajamo:

Spoštovani predsednik Sveta KS Pohorski odred Ludvik Repolusk,

iskrena hvala za solidarnostno dejanje, ki je prejemnikom pomoči prižgalo lučko v očeh in polepšalo praznični čas. Hvala, ker v vodstvu KS Pohorski odred zaznate tegobe in stiske današnjega časa in ste družbeno odgovorni do svojih krajank in krajanov. Dobrodelnost je vedno znova izziv.

Še enkrat hvala v imenu vseh prejemnikov.

Marija Bračič

Ludvik Repolusk, višji upr. del.
Predsednik Sveta KS Pohorski odred

 

 

 

O P O Z O R I L O

 

Spoštovane krajanke in krajani, občanke in občani.

Uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, ni dovoljena v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije 1, ki so namenjeni takšni uporabi in so tudi označeni. Mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti je dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij 1 in 2 le pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov. Opozarjamo tudi na nevarnost izdelovanja pirotehničnih zmesi ali izdelkov doma.

Za Svet KS Pohorski odred, Ludvik Repolusk

 

 

 

O P O Z O R I L O

 

Spoštovane krajanke in krajani, občanke in občani.

Pred nami je veseli december in praznični dnevi, zato vas želimo ponovno opozoriti na lastno varnost, varnost premoženja, predvsem pa:

- pazite na lastno varnost tako v domačem okolju, kot tudi kot udeleženci v cestnem prometu, uporabljajte tako pešci kot tudi vozniki koles z motorjem, motornih koles, kolesarji svetla oblačila ali pa odsevna telesa;

- odsotnosti ne sporočajte po družbenih omrežjih, zagotovite si nadzor v času daljše odsotnosti, dvig pošte itd., zaklepajte svoja stanovanja in hiše, pustite v času odsotnosti prižgana svetila v stanovanjih, radio, TV sprejemnik in podobno;

- vozila zaklepajte, v vozilih ne puščajte vrednih predmetov, predvsem ne na vidnih mestih, npr. ženske torbice in podobno;

- v kolikor ste oškodovani ob vlomu v avto, stanovanje itd. obvestite Policijo na 113, ter s svojimi ravnanji ne uničujte morebitnih sledi, ki so jih pustile neznane osebe.

Poskrbite za svojo varnost in tudi varnost drugih!

Ludvik Repolusk, višji upr. del.
Predsednik Sveta KS Pohorski odred

 

 

 

POROČILO O OPRAVLJENEM NADZORU NAD FINANČNO MATERIALNEM POSLOVANJU NAD KS POHORSKI ODRED

 

Seznanjamo vas s Poročilom o opravljenem nadzoru nad finančno materailnem poslovanju nad KS Pohorski odred, ki ga je opravil Nadzorni odbor občine Slovenska Bistrica in z Odzivnim poročilom, s katerim se je KS Pohorski odred odzvala na omenjeno Poročilo.

Poročilo o opravljenem nadzoru

Odzivno poročilo KS Poh. odred

 

 

KS POHORSKI ODRED NA FACEBOOK-U

 

VABLJENI k aktivnemu sodelovanju na naši Facebook strani;

https://www.facebook.com/Krajevna-skupnost-Pohorski-odred-603199779828739/

 

 

Obvestilo in poziv občankam in občanom

 

Občina Slovenska Bistrica želi vsem občanom omogočiti možnost dostopa do širokopasovnih priključkov najvišjih hitrosti za potrebe dostopa do interneta in drugih širokopasovnih storitev, ki bodo v prihodnosti ključnega pomena za razvoj družbe na več področjih (e-zdravstvo, e-uprava, storitve v oblaku, itd.). Predvidoma v prihodnjem letu bodo razpisana sredstva za sofinanciranje gradnje širokopasovnih omrežij, ki bodo:

• 96% gospodinjstvom v občini zagotavljala širokopasovni dostop do interneta hitrosti vsaj 100 Mb/s in

• 4% gospodinjstvom v občini zagotavljala širokopasovni dostop do interneta hitrosti vsaj 30 Mb/s.

V ta namen je potrebno preveriti, kakšne so dejanske potrebe in interes občanov za koriščenje širokopasovnih priključkov, zato vas vljudno prosimo, da objavite anketo na vaši spletni strani in jo delite med čim več krajanov vaše krajevne skupnosti. Anketo naj izpolnjuje samo en član vsakega gospodinjstva oz. en predstavnik vsakega podjetja/organizacije.

Anketo najdete na povezavi: https://goo.gl/forms/79s9ECOFdfiQ0hpG3

Za vaše sodelovanje se iskreno zahvaljujemo.

Za več informacij glede ankete vam je na voljo ga. Tina Zupan na tel. št. 02/292 72 11.

 

Ludvik Repolusk
Predsednik Sveta KS Pohorski odred

 

 

SREČANJE STAREJŠIH KS POHORSKI ODRED 2016

 

Dne 7.10.2016 je krajevna organizacija RK Pohorski odred skupaj s Svetom KS Pohorski odred organizirala tradicionalno letno srečanje starejših prebivajočih na območju KS Pohorski odred v Restavraciji Sodexo v Slovenski Bistrici. Vabilu se je letos odzvalo okoli osemdeset krajank in krajanov, starejših več kot 70 let.

Vse prisotne je v imenu KO RK Pohorski odred pozdravila Dragica Pliberšek, zatem pa je vse prisotne v imenu učenk in učencev, ter zaposlenih v OŠ Pohorskega odreda pozdravila tudi ravnateljica OŠ Pohorskega odreda prof. Tatjana Pufič. Za kulturni program so poskrbeli učenci in učenke OŠ Pohorskega odreda, ki so s svojim programom navdušili vse prisotne, kar se je kazalo predvsem na zadovoljnih obrazih krajank in krajanov.
V imenu Sveta KS Pohorski odred je prisotne pozdravil predsednik Ludvik Repolusk, pozdravila pa jih je tudi sekretarka OO RK Slovenska Bistrica Marija Bračič. Če povzamemo vse pozdravne govore prisotnim, je skupna ugotovitev, da brez neumornih prostovoljk in prostovoljcev, ki delujejo v KO RK Pohorski odred, kot tudi širše, danes družba enostavno ne bi zmogla zagotavljati določene kvalitete bivanja in skrbi predvsem za starejše krajanke in krajane.

Ludvik Repolusk se je ob koncu kulturnega programa v imenu Sveta KS in prisotnih krajank in krajanov zahvalil ravnateljici OŠ Pohorskega odreda, mentoricam in nastopajočim za dolgoletno sodelovanje pri sami organizaciji in sodelovanju vsakoletnega srečanja. Prav tako je opozoril na visok jubilej 150 let delovanja RK na območju sedanje R Slovenije in 70 letnico delovanja Zveze društev upokojencev Slovenije. Ob tem pa se je zahvalil vsem prostovoljkam KO RK, sekretarki Mariji Bračič, ki nesebično s svojo energijo, znanjen in pomočjo, pomagajo tako pri organizaciji vsakoletnega srečanja, kot tudi vsem pomoči potrebnim skozi vse leto.

Vsem sodelujočim še enkrat iskrena hvala.

 

Ludvik Repolusk, višji upr. del.
Predsednik Sveta KS Pohorski odred

 

 

 

22. ZLATA VRTNICA 2016

 

Spoštovani!

Svet KS Pohorski odred vabi vse krajanke in krajane, gospodarske subjekte in druge, da se vključijo v tradicionalno akcijo » ZLATA VRTNICA 2016 «

Že 22 let se člani Medobčinske turistične zveze skupaj z nami trudijo, da bo naš življenjski prostor lep, cvetoč in urejen, s tradicionalno akcijo ZLATA VRTNICA 2016 - ocenjevanje urejenosti okolja. Akcija poteka na območju občin Slovenska Bistrica, Makole, Poljčane in Oplotnica.

S to akcijo spodbujajo podjetja, zasebnike in prebivalce omenjenih občin, vasi in zaselkov, da vedno več pozornosti namenjajo urejenemu okolju, ki je pogoj za razvoj turizma, prav tako pa pripomore tudi k dobremu počutju tako turistov kot domačinov.

V akcijo 22. ZLATA VRTNICA 2016 želijo vključiti čim več ljudi, trajala pa bo vse do konca septembra 2016 in jo podpira tudi Turistična zveza Slovenije (projekt Moja dežela – lepa in gostoljubna).

V A B L J E N I !

 

 

DVE EVROPSKI ZLATI ZA TWIRLING KLUB SAŠO

 

V Slov. Bistrici je od 1.7. – 3.7. potekal Evropski klubski pokal EFBT v twirlingu pod okriljem matične Twirling zveze Slovenije v sodelovanju s Twirling klubom Sašo iz Slovenske Bistrice. Nastopilo je 14 evropskih klubov, med njimi tudi domači Twirling klub Sašo iz Slov. Bistrice. Od petka pa do sobote so v Športni dvorani Slov. Bistrica potekala predtekmovanja oz. kvalifikacije in kljub izjemno veliki vročini, so bile kvalifikacije izjemno uspešne, saj se je domači klub skoraj v vseh kategorijah prebil v nedeljski finale. Pred finalom ni kazalo, da bi lahko bil končni izkupiček zlatih srebrnih in bronastih medalj tako velik kot se jeto na koncu dejansko izkazalo. Vsemu navkljub pa je v nedeljo bila domača ekipa enotna, motivirana in pozitivno razpoložena. Ob tem je domačemu klubu bilo naklonjeno tudi vreme, saj je zapihal svež veter in ob normalnih temperaturah, ki so bile idealne za veliki finale, je domačim tekmovalkam uspelo nepričakovano: Sara Pristovnik in Iva Justinek sta v kategoriji parov postali prvakinji, prav tako je zlato osvojila junior ekipa v skupinski kategoriji (zasedba: Nika Fajs, Iva Justinek, Sara Pristovnik Neža Založnik in Lucija Lamut), ki je s finalnim nastopom presegla pričakovanja tudi samega strokovnega štaba kluba. Sara in Iva sta osvojili srebro in bron tudi v posamičnih nastopih; tukaj je tudi bronasta kolajna Ive Bračič, ki je verjetno v najtežji kategoriji stopila na stopničke; na četrtem mestu, takoj za njo, pa še ena domačinka Nežka Červan. Še en bron sta za klub priplesali Anja Hebar in Iva bračič v parih ter senior ekipa skupinskega nastopa domačega kluba. Nastop kariere pa je uspel tudi Tamari Gril, ki je sicer za las zgrešila finale. Klub pa je ob koncu stal na tretji stopnički v skupni razvrstitvi klubov udeležencev. Izkupiček odličij za Twirling klub Sašo tako znaša 2 zlati, ena srebrna in tri bronaste medalje. Iskrene čestitke tudi vsem ostalim članicam kluba, ki opravile odlično delo. Za klub so nastopile: Anja Hebar, Iva Bračič, Tamara Gril, Iva Justinek, Nika Fajs, Jana Pintar, Sara Pristovnik, Gloria Petje, Eva Mlaker Sambolec, Nežka Červan, Lucija Lamut in Neža Založnik.

V ponedeljek, 4.7., ob koncu tega maratonskega dogajanja v športni dvorani, je domač klub gostil še seminar s španskimi strokovnjaki, ki so izpeljali kvaliteten in uspešen seminar twirlinga.

Ob tej priložnosti se klub zahvaljuje vsem donatorjem, sponzorjem, občanom, staršem in vsem tistim, ki so kakorkoli pripomogli k temu zahtevnemu projektu. Največja zahvala pa gre seveda občini Slov. Bistrica, Zavodu za šport Slov. Bistrica, Športni zvezi Slov. Bistrica in Krajevni skupnosti Pohorskega odreda Slov. Bistrica.

 

 

 

NOVI STATUT KS POHORSKI ODRED

 

Sprejet je bil novi statut KS Pohorski odred.

Ogled statuta

 

 

SREČANJE KRAJEVNIH SKUPNOSTI V TENISU

 

Športna zveza Občine Slovenska Bistrica je v sodelovanju s TK Slov. Bistrica dne 4. 6. 2016 organizirala že 17. turnir v tenisu med KS Občine Slovenska Bistrica. Letošnjega srečanja so se udeležile ekipe KS Impol, KS Tinje, KS Dr. Jagodič, KS Laporje in KS Pohorski odred.

Turnir je potekal v prijetnem, pa vendarle tekmovalnem vzdušju. Letos je ponovno zmagala ekipa KS Pohorski odred, ki je prejela tudi v varovanje prehodni pokal do naslednjega leta, drugo mesto je osvojila ekipa KS Dr. Jagodič tretje mesto je osvojila ekipa KS Tinje.


Za samo izvedbo turnirja se zahvaljujemo Športni zvezi Slov. Bistrica, TK Slovenska Bistrica, za udeležbo pa vsem udeležencem turnirja.


Čestitke za osvojeno prvo mesto ekipi KS Pohorski odred in selektorju ekipe Miranu Krsniku – Kingiju.


Ob zapisanem pa tako udeleženci turnirja, kot tudi organizatorji želijo poudariti, da si vsi skupaj želimo, da bi se v letu 2017 glede na to, da je v Občini Slov. Bistrica petnajst KS, turnirja udeležilo več ekip. Ob samem tekmovalnem delu, pa gre v prvi vrsti za druženje in povezovanje.


S teniškim pozdravom in na snidenje v letu 2017.

 

Ludvik Repolusk, višji upr. del.
Predsednik KS Pohorski odred

 

Udeleženci turnirja v tenisu

Zmagovalna ekipa KS Pohorski odred

 

 

ZAHVALA

 

22. april Svetovni dan Zemlje

 

Člani Društva BISTRIŠKI ŠKRAT, s sedežem Tomšičeva ulica 23, Slovenska Bistrica, so v sodelovanju s KS Pohorski odred, Občino Slovenska Bistrica in Komunalo Slovenska Bistrica na svetovni dan Zemlje s pomočjo dotacijskih sredstev (KS Pohorski odred v višini 200 EUR), nabavili in posadili na zelenici ob Tomšičevi ulici 23 pet stebrastih gabrov. S tem simboličnim dejanjem smo se spomnili svetovnega dneva Zemlje, vsi deležniki pa smo istočasno poskrbeli za dodatno ozelenitev našega skupnega bivalnega okolja.

Hvala Društvu BISTRIŠKI ŠKRAT za pobudo in zasaditev, hvala Občini Slovenska Bistrica in Komunali Slovenska Bistrica za njun prispevek, hvala pa tudi Modestu Motalnu za nabavo in strokovno zasaditev in Branku Justineku za brezplačen izkop jam.


 

za KS Pohorski odred
Ludvik Repolusk, višji upr. del., predsednik

 

 

ZAHVALA

 

KS Pohorski odred se zahvaljuje po naši oceni za uspešno izvedeno že 70. tradicionalno prireditev »CVETNI SEJEM – POZDRAV POMLADI«, ki je bila izvedena dne 18. 3. 2016 med 07.00 uro in 19.00 uro soorganizatorjema Zavodu za kulturo Slovenska Bistrica in njihovim sodelavcem in Medobčinski turistični zvezi Slovenska Bistrica, vodstvu in članom zveze. Prav tako se zahvaljujemo RIC-u Slovenska Bistrica, TIC-u Slovenska Bistrica in njihovim sodelavcem, Občini Sl. Bistrica, AMK CLASSIC, KUD-u Spodnja Polskava - Gasilski godbi, gospodarski družbi E KOREN d. o. o., Komunali Slov. Bistrica d.o.o. in članom PGD Zgornja Bistrica, ki so s svojo strokovnostjo in profesionalnim pristopom zagotovili uspešno preventivo s področja požarne varnosti in varovanja same prireditve.

Zahvaljujemo se Tedniku Panorama, glavnemu in odgovornemu uredniku Bojanu Siniču za medijsko obveščanje, uspešno vodenje in neposredno javljanje v živo za Radio Maribor in Javnemu zavodu za kabelsko televizijo in informiranje Slov. Bistrica za medijsko obveščanje.

Uspešnega sodelovanja z vsemi naštetimi si želimo tudi v bodoče ob organiziranju podobnih skupnih prireditev.

Še enkrat hvala vsem sodelujočim, ki ste vsak posebej po svojem znanju, izkušnjah in vedenju pripevali k izvedbi naše skupne prireditve.


Za Svet KS Pohorski odred
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 


KS Pohorski odred vas v sodelovanju z Zavodom za kulturo Slovenska Bistrica, Medobčinsko turistično zvezo Slovenska Bistrica in Občino Slovenska Bistrica VABI na že 70. tradicionalno prireditev “CVETNI SEJEM” oziroma “CVETNI PETEK”, ki bo izvedena v petek, 18. marca 2016, med 7. in 19. uro na že ustaljenih lokacijah ob Partizanski ulici, na dvorišču bivšega Crouzeja in na zunanjem dvorišču Bistriškega gradu.


PROGRAM:
7.00‒19.00:  Grajska tržnica na zunanjem dvorišču Bistriškega gradu (izmenjava semen, nasveti s področja hortikulture in krajinske arhitekture  ‒ Klementine Tement, koristni nasveti gospe Miše Pušenjak, bogata kulinarična ponudba)
7.00‒9.00:  Vključevanje v oddajo RTV Slovenija Dobro jutro (prenos v živo)
9.00‒16.00: Vodeni ogledi starodobnikov
9.30: Nastop mažoretk Twirling kluba Sašo iz Slovenske Bistrice
9.30‒11.00: Vključevanje v prenos Radia Maribor (prenos živo)
10.30‒15.30: Nastop gasilske godbe KUD Spodnja Polskava na različnih lokacijah sejma
11.00 in 13.00: Brezplačna vodena ogleda Bistriškega gradu


SPREMLJAJOČI DOGODKI NA ZUNANJEM GRAJSKEM DVORIŠČU:
– Nastop grajskega lajnarja
– Nastop harmonikarja Nina Jamnika
– Nastop folklorne skupine KUD Lojze Avžner Zgornja Ložnica


MEDIJSKO  BODO DOGODEK POKRIVALI:
– Tednik Panorama
– RTV center Maribor – oddaja Dobro jutro in Radio Maribor
– Radio Štajerski val
– Studio Bistrica

 

TEGA DNE BO MED 7. IN 19. URO POPOLNA ZAPORA GRAJSKE ULICE MED PARTIZANSKO ULICO IN KRIŽIŠČEM KOPALIŠKE OZ. ZIDANŠKOVE ULICE!

 


Vabilo in program

 

 

OBVESTILO PRODAJALCEM NA SEJMU „CVETNI PETEK“ V SLOVENSKI BISTRICI

 

OBVEŠČAMO VAS, DA ORGANIZIRAMO VSAKOLETNI TRADICIONALNI SEJEM „CVETNI PETEK“, KI BO DNE 18. 3. 2016 V SLOVENSKI BISTRICI.

PRODAJNI PROSTORI ZA PRODAJALCE SUHE ROBE SO PREDVIDENI NA STARI LOKACIJI PRED STARO TELOVADNICO.
VSI OSTALI PRODAJALCI PA BOSTE NAMEŠČENI NA LANSKI LOKACIJI, KI SE NAHAJA NA DRUGI STRANI CESTE V „BIVŠIH PROSTORIH MERCATORJA“, POD NADSTREŠNICO IN ZUNAJ.

ZARADI RAZPOREDITVE PRODAJNIH PROSTOROV, KATERE BOMO PREDHODNO PRIPRAVILI IN OZNAČILI VAS POZIVAMO, DA NA ZGORNJI NASLOV KRAJEVNE SKUPNOSTI POSREDUJETE VLOGO.


Ogled celotnega dopisa in VLOGA za izdajo soglasja

 

 

Spoštovane krajanke in krajani KS Pohorski odred

 

V svetu KS Pohorski odred smo se kot prvi v R Sloveniji inovativno odločili, da za Vas pripravimo predstavitveni film v sliki in besedi, s katerim vam želimo približati okolje, v katerem prebivate in nekateri tudi tako ali drugače delujete.

S predstavitvijo smo vam želeli približati javne zavode in druge subjekte, ki imajo sedež ali delujejo na našem območju. Zavedamo se, da morda pričakovanj posameznikov nismo zadovoljili, vendar smo na splošno želeli predstaviti našo in vašo KS Pohorski odred Slovenska Bistrica v sliki in besedi in vam jo tudi na ta način slikovito predstaviti.

Ob tej priliki se želimo še posebej pri ustvarjanju predstavitvenega filma zahvaliti Alešu Kolarju za snemanje, oblikovanje slike in zvoka in montažo, ter novinarju Tomažu Ajdu za njegov prispevek pri ureditvi samega besedila in besedno predstavitev v samem filmu.

Svet krajevne skupnosti
Pohorski odred
Slovenska Bistrica

 

 

 

KAKO MALO JE POTREBNO, DA VIDIŠ ISKRICE V OČEH NAŠIH OTROK

 

Na podlagi sklepa Sveta KS Pohorski odred, je KS nakazala donacijo v višini 500,00 EUR Krajevni organizaciji RK Pohorski odred za obdarovanje otrok iz naše KS, da jim na skromen način polepšamo te praznične dni.

KO RK Pohorski odred je na podlagi podatkov Centra za socialno delo, kateri so posredovali ustrezne podatke, dne 19.12.2015 ob 10.00 uri organizirala srečanje otrok in njihovih staršev na sedežu Območne organizacije RK Slovenska Bistrica.

Prisotne je najprej pozdravila predsednica KO RK Pohorski odred ga. Dragica Pliberšek, zatem pa jih je v imenu OO RK Slovenska Bistrica pozdravila tudi sekretarka ga. Marija Bračič. V imenu KS Pohorski odred je prisotne pozdravil predsednik KS Ludvik Repolusk. Staršem 17 izbranih otrok smo vročili vrednostne bone v višini 30 EUR.

Vsi skupaj pa smo po izročitvi vrednostnih bonov bili še enkrat več vidno ganjeni, ko vidiš in spoznaš, kako malo je potrebno, da vidiš iskrice veselja v očeh zbranih otrok.

Po končanem srečanju je sekretarka Območne organizacije RK Slovenska Bistrica ga. Marija Bračič ob posredovanju simbolične fotografije tudi posredovala v imenu prejemnikov še zahvalo, za katero menimo, da je v tem času še kako na mestu, zato jo posredujemo v celoti:


Ludvik, pozdravljen.

Pošiljam sliko in se še enkrat zahvaljujem za solidarnostno dejanje, ki je prejemnikom pomoči prižgalo lučko v očeh in polepšalo praznični čas. Hvala, ker v vodstvu KS Pohorski odred zaznate tegobe in stiske današnjega časa in ste družbeno odgovorni do svojih krajank in krajanov.
Še enkrat hvala v imenu vseh prejemnikov.

Lep dan še naprej, Marija


Za Svet KS Pohorski odred
Ludvik Repolusk, predsednik

 

 

 

O P O Z O R I L O

 

Spoštovane krajanke in krajani !

V tem času prihaja do porasta različnih kaznivih dejanj, tatvine, vlomi v stanovanja in stanovanjske hiše in druge oblike nezakonitih dejanj oz. nasilja.

Zato vas želimo opozoriti, da bodite predvsem pozorni:

- Preverite okna in vrata stanovanj oz. hiš, ali so zaklenjena oz. zaprta, preden jih zapustite;
- Pri odhodu polagajte pozornost na neznane osebe ali vozila v neposredni bližini;
- Preverite, ali ste zaklenili vozila, kolesa , kolesa z motorjem;
- Ne puščajte osebnih stvari na vidnih mestih v avtomobilih;
- Vrednostne stvari, zlatnino in denar ne puščajte na vidnih mestih v stanovanjih, poskrbite za ustrezno hrambo;
- V času večdnevne odsotnosti se povežite s sorodniki ali sosedi, da dvigujejo vašo pošto, preverijo vaše stanovanje ali hišo, priporočljivo je tudi puščati prižgana svetila v samih stanovanjih;
- Otroke seznanite, naj se ne pogovarjajo z neznanci, naj ne vstopajo v vozila neznancev s pretvezo, da jih bodo odpeljali domov;
- Imejte v času praznovanj svoje otroke pod nadzorom, predvsem pri uporabi pirotehničnih sredstev;

 

 

SKUPAJ PREPREČIMO, DA BI SE STORILCI PRI ODHODU IZ KRAJA DEJANJA VESELILI …

 

Predsednik Sveta
KS POHORSKI ODRED
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

SREČANJE STAREJŠIH KS POHORSKI ODRED 2015

 

Dne 15.10.2015 je krajevna organizacija RK skupaj s Svetom KS Pohorski odred organizirala tradicionalno letno srečanje starejših prebivajočih na območju KS Pohorski odred v Restavraciji Sodexo v Slovenski Bistrici. Vabilu se je letos odzvalo okoli osemdeset starejših krajank in krajanov, starejših več kot 72 let.
Vse prisotne je v imenu KO RK Pohorski odred pozdravila Dragica Pliberšek, zatem pa je vse prisotne v imenu učenk in učencev, ter zaposlenih v OŠ Pohorskega odreda pozdravila tudi ravnateljica OŠ Pohorskega odreda prof. Tatjana Pufič. Za kulturni program so poskrbeli učenci in učenke 5.b razreda OŠ Pohorskega odreda, ki so s svojim programom navdušili vse prisotne, kar se je kazalo predvsem na zadovoljnih obrazih krajank in krajanov.
V imenu Sveta KS Pohorski odred je prisotne pozdravil predsednik Ludvik Repolusk, pozdravila pa jih je tudi sekretarka OO RK Slovenska Bistrica Marija Bračič. Če povzamemo oba pozdravna govora, je skupna ugotovitev, da brez neumornih prostovoljk in prostovoljcev, ki delujejo v KO RK Pohorski odred, kot tudi širše, danes družba enostavno ne bi zmogla zagotavljati določene kvalitete bivanja in skrbi predvsem za starejše krajanke in krajane.

Ludvik Repolusk se je ob koncu kulturnega programa v imenu Sveta KS in prisotnih krajank in krajanov zahvalil ravnateljici OŠ Pohorskega odreda, mentoricam in nastopajočim za dolgoletno sodelovanje pri sami organizaciji in sodelovanju vsakoletnega srečanja, prav tako pa se je zahvalil vsem prostovoljkam KO RK, sekretarki Mariji Bračič, ki nesebično s svojo energijo, znanjen in pomočjo, pomagajo tako pri organizaciji vsakoletnega srečanja, kot tudi vsem pomoči potrebnim skozi vse leto.

Ob tej priliki so bila za dolgoletno prostovoljno delo izročena srebrna in bronasta priznanja posameznim prostovoljkam, čestitkam pa se v imenu krajank in krajanov pridružujemo tudi člani Sveta KS Pohorski odred.

Vsem sodelujočim še enkrat iskrena hvala.

 

Predsednik Sveta
KS POHORSKI ODRED
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

Foto: Edvard Grobler

 

 

NOVO ŠOLSKO LETO 2015/2016 NAJ BO USPEŠNO PREDVSEM PA VARNO

 

Ob pričetku šolskega leta 2015/2016 želimo učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom, naj bo šolsko leto uspešno, s pridobljenimi novimi znanji, brez nepotrebnih stresov, polno ustvarjalno, predvsem pa varno, tako v šolskih okoliših, na poti domov in v domačem okolju.

Vsem našim najmlajšim in vsem tistim, ki bodo prvič vstopili v vzgojno izobraževalne institucije, pa želimo poleg pridobljenih znanj, medsebojnega druženja, v novem okolju predvsem dobrega počutja.


 

Svet krajevne skupnosti
Pohorski odred
Slovenska Bistrica

 

 

PREJELI SMO ZAHVALO DRUŠTVA SOŽITJE

 

Ogled zahvale

 

 

 

SREČANJE KRAJEVNIH SKUPNOSTI V TENISU

 

Športna zveza Občine Slovenska Bistrica je  v sodelovanju s TK Slov. Bistrica  dne 5. 6. 2015 organizirala že 16. turnir v tenisu med KS Občine Slovenska Bistrica. Letošnjega srečanja so se udeležile samo štiri KS in sicer ekipe KS Impol, KS Tinje, KS Dr. Jagodič in KS Pohorski odred.

Turnir je potekal v prijetnem, pa vendarle tekmovalnem vzdušju. Tako je letos ponovno zmagala ekipa KS Pohorski odred, ki je prejela tudi v varovanje prehodni pokal do naslednjega leta, drugo mesto je osvojila ekipa KS Impol, tretje mesto je osvojila ekipa KS Dr. Jagodič in četrto mesto je osvojila ekipa KS Tinje.

Za samo izvedbo turnirja se zahvaljujemo Športni zvezi Slov. Bistrica, TK Slovenska Bistrica, za udeležbo pa vsem udeležencem turnirja.

Čestitke  za osvojeno prvo mesto ekipi KS Pohorski odred in neumornemu selektorju ekipe Miranu Krsniku – Kingiju.

Ob zapisanem pa tako udeleženci turnirja, kot tudi organizatorji želimo poudariti, da si vsi skupaj želimo, da bi se v letu 2016 samega turnirja udeležilo več ekip, saj je nenazadnje v Občini Slovenska Bistrica petnajst krajevnih skupnosti. Ob samem tekmovalnem delu, pa gre v prvi vrsti za druženje in povezovanje.

S teniškim pozdravom in na snidenje v letu 2016.

 

Predsednik Sveta
KS POHORSKI ODRED
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

 

POZIV STARŠEM, SKRBNIKOM  IN OTROKOM !

 

Spoštovani, pred nami so ponovno poletne počitnice. Mnogi med vami ne boste mogli biti ves čas s svojimi otroci. Pa vendar vas želimo najprej opozoriti, da ste ravno starši oz. skrbniki tisti, ki so dolžni poskrbeti za varnost svojih otrok, da jih seznanite z morebitnimi nevarnostmi v času vaše odsotnosti.

To pomeni, da jih opozorite, da ne odpirajo vrat stanovanj ali stanovanjske hiše neznanim osebam, da pri   zapuščanju stanovanja za sabo zaklenejo vrata, da ne komunicirajo z neznanimi osebami, ne nasedajo morebitnim povabilom neznancev  v avtomobile, prav tako pa naj ne pozabijo, da so za igro namenjena igrišča in ne cesta.

Še posebej opozarjamo tako starše, kot tudi otroke, naj po družbenih omrežjih ne sporočajo prijateljem, znancem, odsotnosti iz naslova stalnega prebivališča, saj s tem sporočajo neznancem, da so njihova stanovanja ali stanovanjske hiše prazna. Povežite se s sosedi, ki naj občasno preverijo vaše prebivališče, ter se dogovorite, da naj prevzemajo vašo pošto v času odsotnosti.

Želimo vsem vam, da so počitnice nepozabne, brez nepredvidljivih dogodkov, predvsem pa da jih preživite varno in še enkrat varno.

 

Predsednik Sveta
KS POHORSKI ODRED
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

Nekaj utrinkov iz kramarskega sejma »CVETNI PETEK« 2015

 

 

 

Predstavitev storitev za občane s področja energetskega svetovanja ENSVET

 

Energetsko svetovalna pisarna Slovenska Bistrica bo v mesecu maju in juniju organizirala dogodka, na katerih bo predstavila storitve za občane s področja energetskega svetovanja ENSVET.

Podrobnejše informacije o dogodkih so na voljo v priloženih vabilih.

Vabilo za mesec maj

Vabilo za mesec junij

 

 

ZAHVALA ETNOLOŠKE SKUPINE LOŽNIŠKE UFARCE

 

KS Pohorski odred je prejela zahvalo etnološke skupine Ložniške ufarce.

Ogled zahvale

 

 

Cvetni sejem »CVETNI PETEK 2015« bil je živ

 

Svet  KS Pohorski odred je dne 27.3.2015 med 07.00 uro in 19.00 uri v sodelovanju z Občino Sl. Bistrica, Javnim zavodom za kulturo Slov. Bistrica, Medobčinsko turistično zvezo Slov. Bistrica, AMK CLASSIC,  Tednikom Panorama, KUD-om Spodnja Polskava  -  Gasilsko godbo,  gospodarsko družbo  E KOREN d. o. o. in  PGD Slovenska Bistrica  organiziral že tradicionalno prireditev »CVETNI PETEK 2015«.

Po oceni organizatorjev je prireditev kljub slabšemu vremenu  v celoti uspela, saj se je prireditve udeležilo več kot  sto  različnih prodajalcev na vseh treh lokacijah, samo prireditev pa je po naši oceni preko dneva obiskalo okoli 3000 obiskovalcev.

Za uspešno izpeljano prireditev se želimo  javno zahvaliti sodelujočim pri sami izvedbi, to je občini Slovenska Bistrica in njenim strokovnim službam, Javnemu zavodu za kulturo Slovenska Bistrica, Medobčinski turistični zvezi in predsedniku Leopoldu Turku in  društvom, ki so sodelovali na sami prireditvi, članom AMK CLASSIC Slov. Bistrica, gospodarski družbi EKOREN d. o. o. , Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu občin Sl. Bistrica, Poljčane in Makole, policistom Policijske Postaje Sl. Bistrica in Tedniku Panorama in  glavnemu in odgovornemu uredniku Bojanu Siniču  za medijsko obveščanje in uspešno vodenje in neposredno javljanje v živo za Radio Maribor.

Še posebej pa se zahvaljujemo vodstvu in članom PGD Slovenska Bistrica, ki so  s svojo strokovnostjo in profesionalnim pristopom zagotovili uspešno preventivo  s področja požarne varnosti in varovanja same prireditve in gospodarski družbi  E Koren d.o.o . za uspešno pripravo samega sejemskega prostora z okolico. 

Vsem sodelujočim še enkrat hvala in na snidenje v letu 2016, ko bo po preverljivih pisnih virih prireditev  oz. sejem »CVETNI PETEK« že 70 zapovrstjo.

 

     Predsednik Sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

Predstavitev kramarskega sejma »CVETNI PETEK« v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija dne 25.3.2015;

 

 

 

DOPIS KOMUNALE SLOV. BISTRICA IN ODGOVOR KS POHORSKI ODRED

 

Prejeli smo dopis podjetja Komunala Slov. Bistrica, v katerem nas opozarjajo na vejevje, ki na določenih dovoznih poteh na območju KS otežuje dostop do nekaterih prevzemnih mest odpadkov in njihov odvoz.

V nadaljevanju objavljamo vsebino dopisa Komunale Slov. Bistrica in odgovor KS Pohorski odred z dne 14.1.2015.

Dopis Komunale Sl. Bistrica

Odgovor KS Pohorski odred

 

 

KRAMARSKI SEJEM – PRIREDITEV »CVETNI PETEK«, OBVESTILO

 

Dne 27.3.2015 med 07.00 uro in 19.00 uro KS Pohorski odred Slovenska Bistrica v sodelovanju z Občino Slovenska Bistrica, Zavodom za kulturo Slovenska Bistrica, Medobčinsko turistično zvezo Slovenska Bistrica in AMK CLASSIC Slovenska Bistrica organizira tradicionalno prireditev – kramarski sejem »CVETNI PETEK«, ki se bo izvedla že na tradicionalnih lokacijah ob Partizanski ulici v Slovenski Bistrici.

Na sami prireditvi sta dve ločeni lokaciji, to je na parkirišču ob stari telovadnici in Javnem zavodu za šport, kjer se bodo predstavili s svojimi izdelki – suho robo,  prodajalci iz  Ribnice in okolice. Druga lokacija pa se nahaja na nasprotni strani v smeri bistriškega gradu. Na tej lokaciji bo med prodajalci moč najti prodajalce tekstila, lončenih izdelkov, zaščitnih oblek, svežega in suhega sadja, zeliščnih izdelkov, usnjene galanterije, bižuterije, domačih mesnih izdelkov, posušeno sadje v marinadah, zaves, ročnih izdelkov iz Peruja, sadik sadnega drevja, vinske trte in jagodičevja in drugo.

SPREMLJAJOČI PROGRAM:

Zavod za kulturo Slovenska Bistrica – zunanje grajsko dvorišče, celodnevna etnološka prireditev  na temo »CVETNI PETEK« in možen brezplačno vodeni ogled stalnih razstav v Gradu Slovenska Bistrica;

AMK CLASSIC Slovenska Bistrica – od 08.00 ure do 18.00 ure brezplačen ogled starodobnikov;

TEDNIK PANORAMA v sodelovanju z Radiom Maribor organizira na samem prireditvenem prostoru »Radijsko tribuno« med 09.30 uro in 10.00 uro – gosta župan dr. Ivan Žagar in vodja oddelka za gospodarstvo mag. Moniko Kirbiš Rojs  na temo » Kako privabiti več obiskovalcev v samo Občino Slovenska Bistrica«, med  10.00 uro in 11.00 uro pa še oddajo  »Malo na okrog«  neposredno javljanje iz same prireditve, predstavljen bo utrip same prireditve, predstavitev napovedane tradicionalne prireditve »Bistriški tek«, predstavitev in načrti sodelavcev Medobčinske turistične zveze Slovenska Bistrica;

Radio Tednik Ptuj – na samem sejemskem prostoru  bodo sodelavci  predstavili delo in vizijo za prihodnost;

Gasilska godba KUD-a Spodnja Polskava – izvajanje svojega  glasbenega programa na samem prireditvenem prostoru in sicer okoli 11.00 ure in okoli 15.30 ure;

Predsednik Sveta KS
Pohorski odred

Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

CVETNI PETEK 2015

 

» CVETNI PETEK «

Slovenska Bistrica, 27. 3. 2015

Krajevna skupnost Pohorski odred Slovenska Bistrica v sodelovanju z Občino Slovenska Bistrica dne 27.3.2015 med 07.00 in 19.00 uro prireja že tradicionalno prireditev – sejem »CVETNI PETEK«, kateri se bo izvedel v Slovenski Bistrici pri »stari telovadnici« in na območju bivšega Mercatorja in Cruzeja, Partizanska ulica v Slovenski Bistrici.

VABLJENI !

Svet KS Pohorski odred


Poziv prodajalcem in Vloga za izdajo dovoljenja

 

 

PREVENTIVNO OPOZORILO

 

Spoštovane krajanke in krajani KS Pohorski odred, občanke in občani Občine Slovenska Bistrica.

V tem času, glede na izkušnje prejšnjih let, lahko prihaja do povečanja vlomov tako v stanovanjske hiše, kot tudi v stanovanja v večstanovanjskih zgradbah. Zato vas Svet KS Pohorski odred želi opozoriti, da poskrbite – zavarujete svoje premoženje.

Ogled celotnega opozorila

 

 

POJASNILO KRAJANKAM IN KRAJANOM KS POHORSKI ODRED

 

Že nekaj časa želijo krajani in krajanke pojasnilo, zakaj v nekaterih mestnih ulicah v nočnem času ves čas gori javna razsvetljava, v drugih ulicah pa se med 24. uro in 05.00 uro izklapljajo.

Ogled celotnega pojasnila

 

 

PREJELI SMO ZAHVALO

 

RKS – Območno združenje Slovenska Bistrica, nas je pisno obvestilo o realizaciji naše akcije “ Za lepši jutri naših otrok” ki ga je Svet KS Pohorski odred skupaj z Mladenom Logarjem organiziral dne 23. 3. 2014 v Športni dvorani Slovenska Bistrica.

Ogled celotne zahvale

 

 

SREČANJE STAREJŠIH KS POHORSKI ODRED 2014

 

Dne 3.10.2014 je krajevna organizacija RK skupaj s Svetom KS Pohorski odred organizirala srečanje starejših v KS Pohorski odred v Restavraciji Sodexo v Slovenski Bistrici. Vabilu se je odzvalo okoli sto starejših, prebivajočih na območju same KS.
Po pozdravu predsednice KO RK Pohorski odred Vide Berdnik, je vse prisotne pozdravila tudi ravnateljica OŠ Pohorskega odreda prof. Tatjana Pufič, zatem pa je nastopil podmladek RK iz OŠ Pohorskega odreda, ter s svojim nastopom navdušil vse prisotne. Skupna ugotovitev vseh je bila, da na našem območju trditev o dobrem medgeneracijskem sodelovanju še kako velja.
Krajanke in krajane je zatem pozdravil v imenu Sveta KS Pohorski odred predsednik Ludvik Repolusk, pozdravila pa jih je tudi sekretarka OO RK Slovenska Bistrica Marija Bračič.
Ludvik Repolusk se je ob koncu kulturnega programa v imenu Sveta KS in prisotnih krajank in krajanov zahvalil ravnateljici OŠ Pohorskega odreda, mentoricam in nastopajočim za dolgoletno sodelovanje pri sami organizaciji in sodelovanju vsakoletnega srečanja, prav tako pa se je zahvalil vsem prostovoljkam RK, sekretarki Mariji Bračič, ki nesebično s svojo energijo, znanjen in pomočjo, pomagajo tako pri organizaciji vsakoletnega srečanja, kot tudi vsem pomoči potrebnim skozi vse leto. Vsem še enkrat iskrena hvala.
Samo srečanje pa sta na veselje vseh prisotnih obogatila s svojo prisotnostjo na sami prireditvi najstarejša udeleženca gospa Dara Ojcinger in gospod Slavko Kovačič.

Predsednik Sveta KS
Pohorski odred
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

ZAHVALA KRAJEVNE ORGANIZACIJE RDEČEGA KRIŽA

 

Prejeli smo zahvalo Krajevne organizacije RK Pohorski odred Slovenska Bistrica.

Ogled zahvale

 

 

DOKONčANA UREDITEV JAVNE RAZSVETLJAVE V GREGORČIČEVI ULICI

 

Ogled prispevka

 

 

 

URGENTNO ZAPROSILO ZA SANIRANJE VOZIŠČA V TOMŠIČEVI ULICI

 

Ogled zaprosila

 

 

 

NAMEŠČENE KLOPI V TOMŠIČEVI ULICI

 

Ogled prispevka

 

 

 

PREDLOG INVESTICIJ ZA IZGRADNJO JAVNE RAZSVETLJAVE NA OBMOČJU KS POHORSKI ODRED

 

Ogled prispevka

 

 

 

POZIV ŽUPANU OBČINE SLOVENSKA BISTRICA

 

Ogled prispevka

 

 

 

PETICIJA KRAJANOV ZA UREDITEV JAVNE RAZSVETLJAVE

 

Peticija krajanov

Zaprosilo KS v zvezi peticije krajanov

Pobuda in predlog KS na odlok o JR

 

 

 

ODGOVOR OBČINE SLOVENSKA BISTRICA NA PETICIJO KRAJANOV V ZVEZI Z UREDITVIJO JAVNE RAZSVETLJAVE

 

Odgovor občine

 

 

 

DOPIS KS POHORSKI ODRED NA ODGOVOR OBČINE SLOVENSKA BISTRICA V ZVEZI Z UREDITVIJO JAVNE RAZSVETLJAVE

 

Dopis KS na odgovor občine

 

 

 

OB PRIČETKU NOVEGA ŠOLSKEGA LETA

 

PRVIKRAT

Enkrat je vse prvikrat kakor v prvem razredu: prvi otok, prva obala, prva skala, prva korala, prva riba, prvo drevo, prvi vrt in iz ozadja prva ladja polna čudnega sadja samoglasnikov in soglasnikov črk in črt. Enkrat je vse prvikrat. Prva risba, prva naloga in pod njo sonce kot prva žoga. Samo enkrat je prvikrat: prva omama, prva rana, na belem listu prvi znak, prvo čudo in prvo hudo. Vse drugo je drugo.

Tone Pavček

 

Ob pričetku šolskega leta 2014-15 Vam Svet KS Pohorski odred želi srečno in uspešno ob vstopu v vrtec, v prvi razred osnovne šole, srednje šole, fakultete, z željo, da se predvsem vsem vam izpolnijo še tako skrite želje, tako ob nabiranju znanja, ob igri, kot tudi v samem življenju. Starši, vzgojiteljice, učiteljice in učitelji, profesorji in nenazadnje tudi mi vsi, pa smo tisti, ki vam bomo pomagali in vas usmerjali na vaši začrtani poti.
Torej srečno, varno in uspešno.

Svet KS Pohorski odred

 

 

Dopis na Oddelek za okolje in prostor Občine Slovenska Bistrica - Zaznane nepravilnosti na cestni infrastrukturi v KS Pohorski odred

 

Ogled dopisa

 

 

 

POROČILO O DELU KS POHORSKI ODRED ZA LETO 2013

 

Poročilo 1. del Poročilo 2. del

 

 

 

PROGRAM DELA SVETA KS POHORSKI ODRED ZA LETO 2014

 

Ogled programa

 

 

 

Območnemu združenju Rdečega križa Slovenska Bistrica so bila predana zbrana denarna sredstva iz akcije »Za lepši jutri naših otrok«

 

Dne, 30.5.2014 smo predstavniki Sveta KS Pohorski odred, Mladen Logar-George in podžupan Občine Slov. Bistrica Stanislav Mlakar, na sedežu OZ RKS Slov. Bistrica predali sekretarki Mariji Bračič zbrana denarna sredstva iz naslova »Za lepši jutri naših otrok« v višini 2.537,52 Eur.

Kot je znano, je Svet KS Pohorski odred v sodelovanju z Mladenom Logarjem-Georgom in Občino Slovenska Bistrica, dne 23.3.2014 organiziral v Športni dvorani Slovenska Bistrica dobrodelni koncert «Za lepši jutri naših otrok«. Namen koncerta je bil zbrati prostovoljne prispevke, s katerimi bi se popeljalo na letovanje otroke bistriške občine, ki jim v dani situaciji zaradi socialno-ekonomskih družinskih razmer to enostavni ni dano.

V ta namen je Svet KS Pohorski odred v proračunu za leto 2014 rezerviral sredstva v višini 1500,00 Eur, Občina Slovenska Bistrica pa je za organizacijo prireditve namenila 1000,00 Eur.

Na TRR smo pod sklicem »Za lepši jutri naših otrok« od gospodarskih subjektov in javnih zavodov ter posameznih KS zbrali skupno 1550,00 Eur, na dan koncerta pa smo s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev zbrali skupno 510,78 Eur.

Skupni stroški same izvedbe prireditve so znašali 2023,26 Eur, preostanek rezerviranih sredstev v višini 476,74 Eur pa je Svet KS Pohorski odred s sklepom Sveta pridodal k zbranim sredstvom »Za lepši jutri naših otrok«, tako da skupni zbrani znesek znaša 2.537,52 Eur.

Posebej se zahvaljujemo tudi soorganizatorju Mladenu Logarju-Georgu, da so se tudi z njegovo pomočjo, vsi nastopajoči honorarju odpovedali, prav tako pa tudi moderatorki Jani Jeglič, ki je izvrstno povezovala samo prireditev.

Ob tem naj povzamem tudi besede Mladena Logarja-Georga, ki je ob koncu prireditve vsem obiskovalcem in nastopajočim dejal nekako takole, citiram:« Vesel sem, da vas je, kolko vas je, za tistih dvesto sedežev, ki pa so prazni, tistim pa je lahko žal iz dveh razlogov, da so zamudili lep koncert, da bodo pač lahko jutri spili svoj pir in kafe in bo zaradi tega eno dete ostalo doma in ne bo vidlo Punata.«

Dovolite mi, da se v imenu organizatorjev, predvsem pa v imenu otrok, ki se bodo lahko tudi z našo pomočjo v letošnjem letu udeležili letovanja, iskreno zahvalim vsem donatorjem, vsem gospodarskim subjektom, ki so nam omogočili izvedbo prireditve, članom Kud-a Šmartno na Pohorju za nesebično pomoč pri izvedbi prireditve in članom PGD Slov. Bistrica, za samo varovanje prireditve.

Vsem in vsakomur osebno še enkrat iskrena hvala.

Predsednik Sveta KS
Pohorski odred
Ludvik Repolusk, višji upr. del.


Simbolični ček

 

 

 

 

 

CVETNI PETEK 2014 - ZAHVALA

 

Svet  KS Pohorski odred je dne 11.4.2014 med 07.00 uro in 19.00 uri v sodelovanju z občino Sl. Bistrica in gospodarsko družbo  EKOREN d.o.o.  organiziral že tradicionalno prireditev »CVETNI PETEK«, katera je potekala na že  dveh ustaljenih lokacijah.

Po naši oceni je prireditev uspela, saj se je prireditve udeležilo več kot  sto  različnih prodajalcev na dveh lokacijah, samo prireditev pa je po naši oceni preko dneva obiskalo med 3000 in 3500 obiskovalcev.

Za uspešno izpeljano prireditev se želimo  javno zahvaliti sodelujočim pri sami izvedbi, to je občini Slovenska Bistrica in njenim strokovnim službam, gospodarski družbi EKOREN d.o.o., Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu občin Sl. Bistrica, Poljčane in Makole, policistom Policijske Postaje Sl. Bistrica in Tedniku Panorama za medijsko obveščanje.

Zahvaljujemo se tudi Javnemu zavodu za kulturo Slovenska Bistrica in njenim zaposlenim, ki so na zunanjem grajskem dvorišču preko dneva poskrbeli z različnimi dejavnostmi za popestritev same prireditve in s tem pridodali dodano vrednost sami tradicionalni prireditvi.

Želimo  pripisati, da krajevna skupnost Pohorski odred izvedbo tradicionalne prireditve ne dela zase, ampak v dobro vseh občanov in občank občine Slovenska Bistrica, ter tudi mnogo širše. S tem pa se samo mesto Slovenska Bistrica in občina  tudi na ta način promovirata izven meja občine Slovenska Bistrica.

To pa bi se morali  zavedati tudi tisti, ki tako ali drugače vodijo posamezne gospodarske javne službe v občini Slovenska Bistrica.

Še posebej pa se zahvaljujemo vodstvu in članom PGD Zgornja Bistrica, ki so  s svojo strokovnostjo in profesionalnim pristopom zagotovili uspešno preventivo  s področja požarne varnosti in varovanja same prireditve.

Vsem sodelujočim še enkrat hvala.

Predsednik sveta KS Ludvik Repolusk,višji upr.del


Ogled zahvale

 

 

ALJAŽ ŠKORJANEC – ISKRENE ČESTITKE !

Dokazal si, da samo delo in delo lahko žanje uspehe. Zato ti v imenu krajanov KS Pohorski odred ob tvojem zadnjem uspehu iskreno čestitamo.

Ponosni smo, da si v svet ponesel ime Slovenske Bistrice, Slovenije, ter da si odraščal prav v našem okolju, to je v KS Pohorski odred.

Čestitamo ob tvojem uspehu tudi tvojim staršem Srečku in Nataši, kot tudi sestri Lari, ki so te ves čas spodbujali in te spremljali od tvojih prvih plesnih korakov naprej.

Svet KS Pohorski odred

Slovenski plesalec Aljaž Škorjanec in njegova slavna soplesalka, angleška manekenka Abbey Clancy, sta slavila v najbolj gledanem televizijskem šovu v Britaniji, Strictly Come Dancing, kjer sta s plesnimi gibi prepričala tako žirijo kot tudi gledalce.

Aljaž in Abbey, ki ni skrivala navdušenja nad zmago, sta bila ponosna na osvojeno lovoriko. (Foto: Facebook)

POZIV KRAJANOM KS POHORSKI ODRED

Spoštovani krajani in krajanke KS Pohorski odred !

V zadnjem obdobju tega leta se je na območju KS Pohorski odred zgodilo več kaznivih dejanj Velike tatvine – vlomov v stanovanjske hiše. Izstopajoča sta tudi primera iz noči na 18.12.2013, ko so neznane osebe- neznani storilci vlomili na našem območju v dve stanovanjski hiši, kjer so stanovalci bili doma in pri nočnem počitku.
Zato pozivamo vse krajanke in krajane naše KS kot tudi širše, da popazijo in poskrbijo za svojo osebno varnost, kot tudi za svoje premoženje. Prav tako pa bodite pozorni v svoji okolici na pojav neznanih vozil in neznanih oseb, ter o zaznavi le- teh obveščajte Policijsko postajo Sl. Bistrica na tel. št. 02 843 29 00 ali Operativno komunikacijski center (OKC) na štev 113.
Dokažimo, da skupaj zmoremo in da lahko varno in kvalitetno živimo v svojem okolju.

Svet KS Pohorski odred

 

POZIV STARŠEM K NADZORU SVOJIH OTROK

Dne 31.10.2013 je bila KS Pohorski odred s strani odgovornih krajanov,katerim gre ob tej priliki vsa zahvala, obveščena o nevarnosti poškodb otrok , ki se zadržujejo v strugi potoka, ki poteka ob novem Domu starejših v Tomšičevi ulici v Slovenski Bistrici.
Ogled

 

Uradna otvoritev krožišča

Dne 16.10.2013 je župan dr. Ivan Žagar svečano predal v uporabo krožišče Prežihove, Šolske in Tomšičeve ulice v Slovenski Bistrici. Investicijo prepotrebnega krožišča je v celoti financirala občina Slovenska Bistrica v skladu z letnim proračunskim programom, izvajalec pa je bila gospodarska javna služba Komunala d.o.o. Slovenska Bistrica.

Ob tej priložnosti se Svet KS Pohorski odred tudi v imenu krajanov KS Pohorski odred kot tudi širše zahvaljujemo občini Slovenska Bistrica, Občinski upravi , vsem strokovnim sodelavcem in izvajalcu del Komunali d.o.o. Slovenska Bistrica za kvalitetno izgradnjo navedenega krožišča. Za krajane, za naše otroke, ter za vse uporabnike, pomeni nova pridobitev predvsem višji nivo kvalitete bivanja, kot tudi in predvsem za nas pomembno, bolj varno in pregledno krožišče, ki omogoča še večjo varnost vseh udeležencev v javnem prometu.

Zahvaljujemo se ravnateljici 2. Osnovne šole, mentorjem in ne nazadnje vsem sodelujočim učencem, ki so s svojim kulturnim programom pridodali svoj kamenček mozaika ob novi pridobitvi v naši in vaši KS Pohorski odred. Zahvaljujemo se tudi vodstvu in policistom Policijske postaje Sl. Bistrica, ki so poskrbeli za varno otvoritev, članom AMK CLLASIC Slov. Bistrica za njihov prispevek in povezovalki celotnega programa Jani Jeglič.

 

Predsednik Sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

TRADICIONALNO SREČANJE STAREJŠIH KS POHORSKI ODRED

Dne 10.10.2013 je KO RK Pohorski odred skupaj s Svetom KS Pohorski odred organiziral že tradicionalno srečanje starejših, ki je potekalo dne 10.10.2013 v Restavraciji SODEXO v Slovenski Bistrici. Srečanja se je udeležilo več kot sto trideset starejših krajanov in krajank, katerim so srečanje popestrili učenci OŠ Pohorski odred s kratkim kulturnim programom. S svojimi nagovori pa so jih pozdravili predsednica KO RK Pohorski odred Vida Berdnik, sekretarka Območne organizacije RK Marija Bračič in predsednik Sveta KS Pohorski odred Ludvik Repolusk.

Na podlagi sklepa Sveta KS je bila KO RK Pohorski odred tudi izročena dotacija v vrednosti 5 X po 50,00 EUR, katero naj prostovoljke KO RK, ki najbolje poznajo socialno krizo , izročijo socialno najšibkejšim.

Svet KS Pohorski odred si želi, da s skromnim prispevkom vsaj za trenutek olajšamo socialno in ekonomsko krizo posameznika. Verjamemo, da bodo sredstva prišla v prave roke in da bodo premišljeno porabljena.

Srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju, skupna želja vseh udeleženih pa je bila, da se naslednje leto ponovno snidemo.

Ob tej priliki se iskreno zahvaljujemo vsem prostovoljkam KO RK Pohorski odred, ki so organizirale srečanje, Območni organizaciji RK in učenkam z mentorico OŠ Pohorski odred za izvedbo kulturnega programa.

Predsednik Sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

 

Dopis na oddelek za okolje in prostor - Označitev parkirnih prostorov v strnjenem naselju in označitev smernih vozišč

Na oddelek za okolje in prostor Občine Slovenska Bistrica smo poslali dopis, ki se nanaša na označitev parkirnih prostorov v strnjenem naselju in označitev smernih vozišč na relaciji Sl. Bistrica, Partizanska ulica od Zdravstvenega doma do krožišča pri Impolu.
Ogled dopisa

 

PREDSEDNIK KS POHORSKI ODRED JE PREJEL ZAHVALO

Spoštovani predsednik KS POHORSKI ODRED !

Hvala za izdano soglasje k obratovalnemu času, katerega ste izdali izjemno hitro, kljub današnjemu dnevu, ki je bil posvečen otrokom na poti v šolo.
Hitrost in ažurnost bi morali po vašem vzoru sprejeti vsi organi lokalne skupnosti kakor tudi seveda vsi državni organi.

Še enkrat pohvalno in hvala.

Slov. Bistrica; 2.9.2013

P I Z Z E R I A     K U K I
Mirko KUKOVIČ

Javna objava korespondence med KS Pohorski odred in Javnim zavodom za KTV in INFORMIRANJE Slovenska Bistrica
Ogled

 

ODLOK O JAVNI RAZSVETLJAVI – POJASNILA PODŽUPANA OBČINE SLOVENSKA BISTRICA STANISLAVA MLAKARJA
Ogled

 

URADNA OBRAZLOŽITEV SPREMEMB CEN KOMUNALNIH STORITEV PODJETJA KOMUNALA SLOVENSKA BISTRICA D.O.O.
Ogled

 

Prejeli smo zahvalo s strani Krajevne organizacije Rdečega križa Pohorski odred Slovenska Bistrica.
Ogled zahvale

 

Prispevek iz okrogle mize "Kako je biti otrok v današnji družbi?"
Ogled prispevka

 

Prejeli smo zahvalo s strani krajanov ulice Slave Klavore.
Zahvala

 

Prejeli smo zahvalo PGD Slovenska Bistrica.
Zahvala

 

NA POBUDO STANOVALCEV PREPREČILI NADALJNJE UNIČEVANJE JAVNIH ZELENIH POVRŠIN

Dne 17.6.2013 je Svet KS Pohorski odred na podlagi sklepa Sveta KS , ki je sledil pisnim in ustnim pripombam in zgražanju stanovalcev Tomšičeve 30 in 30/a v Slovenski Bistrici, da posamezni neodgovorni stanovalci uničujejo javne zelene površine pred večstanovanjsko zgradbo na navedenem naslovu, s tem, da vozila parkirajo na sami zelenici.
Ogled celotnega prispevka

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - KROŽIŠČE PRI IMPOLU

Na Oddelek za okolje in prostor Sl. Bistrica smo poslali dopis z zaprosilom za nujno prometno ureditev zaradi neustrezne prometne signalizacije v krožišču Partizanske ulice, Tovarniške ulice in Mroževe ulice.
Ogled dopisa

 

OLAJŠANJE ZA PREBIVALCE KAJUHOVE ULICE V SLOV. BISTRICI

Na opozorila prebivalcev Kajuhove ulice v Slovenski Bistrici, da vozišče ulice vse bolj uporabljajo vozniki tovornih vozil, ki se na ta način izognejo mestu Slovenska Bistrica, predvsem za naselje Zg. Bistrica in v smeri bistriškega pohorja, ob tem pa po eni strani uničujejo nedokončano samo vozišče, po drugi strani pa povzročajo posredno škodo samim prebivalcem, smo za rešitev zaprosili Oddelek za okolje in prostor Sl.Bistrica.
Ogled celotnega prispevka

 

PRIDOBITEV ZA PREBIVALCE Ul. Slave Klavore

Na pobudo krajanov – prebivalcev Ul. Slave Klavore, da ulica ni ustrezno obvestilno prometno urejena, se je Svet KS Pohorski odred odzval in z dopisom o upravičenosti seznanil Oddelek za okolje in prostor.
Ogled celotnega prispevka

 

ZMAGA EKIPE KS POHORSKI ODRED

Na tradicionalnem teniškem turnirju med krajevnimi skupnostmi občine Slovenska Bistrica je ponovno zmagala ekipa KS Pohorski odred!
Ogled celotnega prispevka

 

DOKAZALI SMO, DA SKUPAJ ZMOREMO !
Ogled celotnega prispevka, Fotografije

 

USPEH USTVARJALCEV »BURKE O JEZIČNEM DOHTARJU«

Svet KS Pohorski odred čestita vsem članom Gledališke sekcije Kulturnega društva Slomšek, vsem ki so kakor koli pripomogli pri pripravah in izvedbi oz. postavitvi na oder predstavo » Burka o jezičnem dohtarju«. Le - te veljajo ustvarjalcem za samo izvedbo, za katero so prejeli priznanje na regijskem tekmovanju. Čestitke pa so namenjene tudi naši krajanki Tinki Vidmar Rajh za prejeto priznanje za najboljšo žensko vlogo.

 

Za Svet KS Pohorski odred
Ludvik Repolusk

 

 

POSTAVITEV »LUNA PARKA« - POJASNILO SVETA KS POHORSKI ODRED - klik

 

ZAHVALA - CVETNI PETEK

Svet  KS Pohorski odred je dne 22.3.2013 med 07.00 uro in 19.00 uri v sodelovanju z občino Sl. Bistrica in gospodarsko družbo Komunala d.o.o. Slov Bistrica  organiziral že tradicionalno prireditev »CVETNI PETEK«, katera je potekala na že  dveh ustaljenih lokacijah.

Po naši oceni je prireditev uspela, saj se je prireditve udeležilo več kot  103 različnih prodajalcev na dveh lokacijah, samo prireditev pa je po naši oceni preko dneva obiskalo med 3500 in 4000 obiskovalci.

Za uspešno izpeljano prireditev se želimo  javno zahvaliti sodelujočim pri sami izvedbi, to je občini Slov. Bistrica, Komunali d.o.o. Slov. Bistrica, Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu občin Sl. Bistrica, Poljčane in Makole, policistom Policijske Postaje Sl. Bistrica in Tedniku Panorama za medijsko obveščanje.

Še posebej pa se zahvaljujemo vodstvu in članom PGD Sl. Bistrica, ki so nam zagotovili uspešno preventivo  s področja požarne varnosti, predvsem pa da so nam s svojim specialnim gasilskim vozilom omogočili  slikovno dokumentiranje prireditve povsem iz drugega zornega kota.

Vsem sodelujočim še enkrat hvala.

Predsednik sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr.del.

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - SANIRANJE JAVNIH POVRŠIN - klik

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - NAMESTITEV PROMETNEGA OGLEDALA IN OZNAKE - klik

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - NAMESTITEV BETONSKIH CVETLIČNIH KORIT - klik

 

DOPIS NA ODDELEK ZA OKOLJE IN PROSTOR - POSEK DREVES - klik

 

DOPIS NA MEDOBČINSKI INŠPEKTORAT IN REDARSTVO OBČIN - POSTAVITEV ZABAVIŠČNEGA PARKA - klik

 

MESTO SLOVENSKA BISTRICA NUJNO POTREBUJE NOV VRTEC - klik

 

POBUDA IN PREDLOG KS POHORSKI ODRED NA ODLOK O JAVNI RAZSVETLJAVI - klik

 

POJASNILO KRAJANOM KS POHORSKI ODRED SLOVENSKA BISTRICA - klik

 

JAVNI POZIV LASTNIKOM PSOV IN OBČINSKI INŠPEKCIJSKI IN REDARSKI SLUŽBI - klik

 

NEZAKONIT POSEK DREVES V KS POHORSKI ODRED - klik

 

KS POHORSKI ODRED JE PREJELA PRIZNANJE MEDOBČINSKE TURISTIČNE ZVEZE - klik

 

DOPIS STANOVALCEM TOMŠIČEVE ULICE 25 IN 27 V ZVEZI Z PROBLEMATIKO IGRAL - klik

 

Prejeli smo zahvalo učencev in učiteljev 2. OŠ Slov. Bistrica. - klik

 

Tradicionlano srečanje starejših KS Pohorski odred. - klik

 

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ« - klik

 

Nekaj utrinkov iz prireditve "Bistriška noč", ki je potekala v soboto 20.10.2012 v KS Pohorski odred. - klik

 

Odgovor ministrstva za infrastrukturo in prostor v zvezi z označitvijo naselja Slovenska Bistrica. - klik

 

ZAHVALA KRAJANOM NASELJA "NA KUGLU" ZA PREJETO PRIZNANJE - klik

 

POJASNILO NA ČLANEK »INTERNA (BERI: PRIVATNA) KANALIZACIJA«
Pojasnilo na članek »INTERNA (BERI: PRIVATNA) KANALIZACIJA« ,objavljenem v tedniku Panorama št. 46, z dne 15.11.2012. ...več

 

VOŠČILO KS ŠMARTNO NA POHORJU OB KRAJEVNEM PRAZNIKU - klik

 

"KJER JE VOLJA, JE TUDI POT"
Krajevna organizacija RK Pohorski odred je 5.10.2012 v sodelovanju s Svetom KS Pohorski odred pripravila družabno srečanje starejših občanov v restavraciji Sodexo Slovenska Bistrica. ...več

 

PRIZNANJE PGD SLOVENSKA BISTRICA ZA KS POHORSKI ODRED - klik

 

ZAHVALA KO RK POHORSKI ODRED
Prejeli smo zahvalo Krajevne organizacije Rdečega križa Pohorski odred. ...več

 

November 2012

 

November 2011

Zapisnik zbora krajanov naselja Spodnja Ložnica z dne 20.10.2011 ( več ... )

 

Avgust 2011

Opravljena sta bila dva delovna sestanka v zvezi z dokončanjem del na Prežihovi ulici. ( več ... )

 

Avgust 2011

Spoštovane krajanke, spoštovani krajani mestne KS Pohorski odred Slovenska Bistrica.

Zahvaljujemo se Vam za zaupanje, ki ste nam ga izkazali na zadnjih volitvah. Zavedamo se, da so pričakovanja vseh nas velika, predvsem pri zagotavljanju pričakovanih visokih standardov v okolju, kjer prebivamo. Zavedamo se tudi, da smo kot člani Sveta KS Pohorski odred dolžni in odgovorni varovati koristi svojih krajanov in aktivno delovati pri uresničevanju in zadovoljevanju določenih skupnih potreb in interesov na komunalnem, socialnem, kulturnem, športno rekreacijskem in drugih področjih.
Naša skupna želja in naloga ob nastopu mandata je tudi bila, da se želimo na različne načine čim bolj približati slehernemu krajanu v krajevni skupnosti. Tako smo z dnem 3.8. 2011 aktivirali lastno spletno stran www.ks-pohorski-odred.si, kjer vas bomo sprotno obveščali o vseh novostih, prav tako pa tudi o delovanju in izpolnjevanju nalog, ki so bile sprejete z letnim programom dela. Skupaj z vami se bomo trudili, da bomo zadane naloge sprotno uresničevali, seveda v okviru danih finančnih sredstev. Prav tako smo na sami spletni strani omogočili tudi posebno rubriko »Vprašajte nas«, kjer Vam dajemo možnost , da nas povprašate, podate pobudo, nas pokritizirate, ali pa celo pohvalite. Mi pa se obvezujemo, da bomo na vsak konstruktiven zapis v najkrajšem možnem času tudi odgovorili.
Torej vabljeni in dobrodošli na naši spletni strani www.ks-pohorski-odred.si

 

Predsednik Sveta KS
Ludvik Repolusk, višji upr. del.

 

Junij 2011

KS Pohorski odred je z donacijo pomagala pri organizaciji finala državnega prvenstva v ameriškem nogometu, ki ga je v Športnem parku Slovenska Bistrica organizirala in odlično izvedla Zveza za ameriški nogomet Slovenije – ZANS.

 

Junij 2011

Na športnem in družabnem srečanju krajevnih skupnosti Občine Slovenska Bistrica, ki ga je v Športnem parku Slovenska Bistrica organizirala Športna zveza Občine Slovenska Bistrica je potekal turnir v tenisu med krajevnimi skupnostmi. KS Pohorski odred je premagala vso konkurenco in osvojila 1. mesto.

 

 

nazaj